Членовете на Европейския парламент избраха 43-годишната Роберта Мецола за свой

...
Членовете на Европейския парламент избраха 43-годишната Роберта Мецола за свой
Коментари Харесай

Роберта Мецола е новият председател на ЕП

Членовете на Европейския парламент избраха 43-годишната Роберта Мецола за собствен нов ръководител. Мецола е най-младият ръководител в историята. Тя завоюва огромно болшинство от 458 гласа след съглашение сред водещите политически групи.

Роберта Мецола е евродепутат от Малта и е член на Европейската национална партия. Досега тя бе заместител на умрелия предходната седмица Давид Сасоли и изпълняваше функционалностите на ръководител на Народното събрание след гибелта му.

Мецола се преглежда като характерен европейски политик, за което свидетелства нейната политическа кариера, тясно обвързвана с институциите на Европейски Съюз. Очакваше се тя да заеме поста по този начин или другояче, защото според съглашение сред ПЕС и ЕНП, реализирано след евроизборите от 2019 година, те би трябвало да си поделят председателството на Екологичен потенциал по време на сегашния му мандат. Времето, несъмнено за предшественика й Сасоли, изтичаше, а поради влошеното си здраве той бе оповестил в края на 2021 година, че няма да търси оставане на поста.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР