Членове на Българската асоциация на винените производители (БАВП) са инициатори

...
Членове на Българската асоциация на винените производители (БАВП) са инициатори
Коментари Харесай

Има българско вино за всеки празник

Членове на Българската асоциация на винените производители (БАВП) са основатели на акцията „ Да честваме Великден с българско вино “ . Тя, несъмнено, има за цел да обърне внимание на българските консуматори за високото качество и вкусовите характерности на виното, родено при удобния климат на нашите географски ширини, както и да подсети, че пазаруването на наши питиетата ще окаже косвена поддръжка на локалните производители.

„ Решихме, че в тази тежка конюнктура, е добре да разпространяваме продуктите на българските винопроизводители , да покажем почитание към техния труд. Страната ни е татковина не от ден на ден и хубави виновност, тъй че акцията може да важи за всеки празник, освен за Великден “, съобщи в студиото на Радио София Емил Коралов , член на УС БАВП, издател и уредник на винени събития.

Той означи, че имаме доста качествени виновност, които несправедливо остават незадоволително известни .

Често пъти българите вземат решение за празник да вземат за пиянство нещо по-специално и под този израз подразбират вносно, само че имаме прелестни наши виновност, които са подобаващи за такива случаи.

Това е годно на всички места: локалните виновност са по-подходящи за локалната храна , добави Коралов.

По негови данни няма спад в продажбите на виновност през предходната година. Средната продажна цена обаче бележи намаляване. Това се отразява най-много на дребните производители. Техен пазарен канал за реализация – заведенията, бяха затворени.
Фалити няма, само че ситуацията не е леко.

Според специалиста може и би трябвало още да се работи за това, българските виновност да бъдат разпознаваеми в чужбина , изключително когато става дума да качествения сегмент. Браншът би трябвало да се сплоти. А страната – да оказва помощ.
Коралов означи и трендовете у нас през последните години във връзка с произвеждане и ползване на виновност.

Чуйте диалога на Лили Големинова с Емил Коралов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР