Читалище Изгрев в Бургас подготви забавно-образователен проект Формула за щастие.

...
Читалище Изгрев в Бургас подготви забавно-образователен проект Формула за щастие.
Коментари Харесай

Читалище "Изгрев" в Бургас изпълнява проект "Формула за щастие"



Читалище " Изгрев " в Бургас приготви забавно-образователен план " Формула за благополучие ". До 23 април на интернет страницата на читалището и в YouTube всеки може да види сбирката от 6 буктрейлъра на най-новите заглавия за деца в библиотеката с присъединяване на артисти от вокално-театрално студио " Изгрев ", в три от които вземат участие и създателите на книгите. " Формула за благополучие ", тъй като взехме решение, че това име е задоволително ясно и събира в себе си и думата благополучие, и думата формула. Това е методът, по който можем да си създадем прекрасен един ден, един прекрасен момент, една хубава среща ", сподели за БНР секретарят на читалище " Изгрев " в Бургас Кристина Атанасова.
Проектът е ориентиран към детската, младежката публика и необятната аудитория, добави тя в предаването " По първи петли ".

" Изградихме концепцията му като разговор сред приказния и актуалния свят, тъй като ние в читалището одобряваме нашите гости . Тук те поддържат връзка, забавляват се, почиват си и последователно се разпростират в света на книгата ".

Избраните книги от български създатели са " Детска академия за положителни маниери " на Невена Басарова, трилогията за сътрудник Ванилия с създател Катя Антонова, а също и книгата " Невероятният свят с опити на Петьо Филията " на Станислав Койчев.

Освен тях са определени и няколко непознати създатели -  Доминик Демерс, която е написала " Новата футболна треньорка ", " Загадъчната библиотекарка ", " S.O.S. нова учителка ", Пол Маккартни с книгата " Хей, дядо Готин! " и Дан Браун с книгата  " Дивата симфония ". 

Според Кристина Атанасова децата четат:

" Това го споделям напълно отговорно, ние вършим доста начинания, с които разпространяваме четенето и положителните практики в библиотеката, свързани с четенето и книгите. В това отношение съм безапелационна, че библиотеката ни сполучливо съчетава и традицията, и модерните технологии , и в това време ние сме пространство за познания и информация на актуалните деца, даваме им опция за връзка, за продан на хрумвания, просвета и творчество ".

 

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР