Чисто научно, пациент с антитела и ваксиниран, ако срещне някъде

...
Чисто научно, пациент с антитела и ваксиниран, ако срещне някъде
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов, БЛС: Ваксинираните могат да предават COVID-19, ако не спазват мерки

" Чисто научно, пациент с антитела и имунизиран, в случай че срещне някъде вируса, той може да бъде в горните му дихателни пътища, само че да не се разболее. Това е смисълът на имунизацията и образуването на антитела ", уточни пред доктор Николай Брънзалов, член на УС на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари, на Националния имунизационен щаб и зам.-председател на БЛС.

Според него обаче, този пациент би трябвало да съблюдава защитни ограничения, тъй като може да съобщи зараза. Ваксината пази индивида, на който е сложена, посочи той.

" Хората, които са имунизирани или преболедували, би трябвало да имат до известна степен малко по-облекчен режим. Затова настояваме да има европейски документ, той демонстрира, че не влиза болен човек във вашата страна ", означи д-л Брънзалов.

" Доставките с РНК ваксини този месец и идващия ще бъдат увеличени, ще получим в допълнение ваксини, с изключение на декларираните към 1 млн. 200 хиляди, последователно България ще ги получи на квотен принцип ", изясни той.

" Вярвам във имунизацията на " АстраЗенека " и съм уверен, че се намесиха доста немедицински фактори. Тези данни, които се изнасят сега, са на база кохорта 25 млн. пациенти, които са получили имунизацията на " АстраЗенека ". От тях 62 случая единствено получили мозъчна венозно синусова тромбоза, а 25 тромбоза на други венозни съдове. В България досега са имунизирани към 250 000 пациента, което е 100 пъти по-малко. Излиза, че вероятността да получи тромбоза има единствено един единствен пациент ", сподели още доктор Брънзалов.

" Пациентите, които заболяват и развиват клинична картина на COVID-19, при приблизително тежките и тежки случаи, тробмозите се подвигат хилядократно. Антикоагулантната терапия е част от протокола за лекуване на короновируса. След като тези пациенти заболеят, вероятността да развият тромбоза е хилядократно по-голяма. Смисълът на имунизацията е да предотвратим епидемията и да не се разболяват хора от COVID-19 ", означи зам.-председателят на БЛС.

" В края на този месец ще се получат към 40 000 дози от имунизацията на " Янсен ", която е еднодозова и векторна. Одобрена е в Съединени американски щати и от Европейска комисия, уточни още той.

" Тази вълна на ковид прегаря, по-рестриктивни ограничения от този миг на натък надали ще се постановат ", предвижда доктор Брънзалов. По думите му вървим с положителни крачки напред, тъй като в България към този момент има 560 000 имунизирани хора и толкоз са горе долу и хората, които са преболедували.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР