Чистенето на котешката тоалетна е една от най-неблагоприятните дейности за

...
Чистенето на котешката тоалетна е една от най-неблагоприятните дейности за
Коментари Харесай

Правилно почистване на котешката тоалетна

Чистенето на котешката тоалетна е една от най-неблагоприятните действия за всички притежатели на пухкава топчица. Бъдете сигурни, че вашето коте е също толкоз отвратено от тоалетната си, колкото и вие самите.

Важно е да я почиствате постоянно освен поради предпазването от неприятни миризми в къщата, а и с цел да предотвратите болестни положения у животинчето си. Запретнете ръкави и следвайте стъпките по-долу, с цел да опазите себе си и домашния си любим.

Фекалиите и урината от котешката тоалетна носят евентуална опасност за почистващия ги – пригответе си принадлежности. Нахлузете гумени ръкавици на ръцете си, сложете си маска. Котките са естествени гостоприемници на токсоплазмите - паразитни едноклетъчни, разпространяващи се с изпражненията на животното и причиняващи токсоплазмоза.

Ако сте бременна, наложително предайте задачата по хигиенизация на котешката тоалетна на различен член от семейството, защото болестта води до импровизиран аборт или дегенаративни нарушавания на плода. Изгребвайте изпражненията с лопатка, както и сгъстените от урина буци най-малко един път на ден. Задължително почиствайте тоалетната един път седмично изцяло.

Изчистването съставлява изхвърляне на остарялата тоалетна, изтриване и измиване на съда и слагане на нова котешка тоалетна. Вероятно лопатката ще ви потрябва, с цел да остържете засъхналите по съда останки.

Ако ползвате марка тоалетна, която се разпрашава, добре е да носите маската, когато изсипвате непотребното наличие в коша, дружно с всички останки, останали по пода в близост. Затворете торбата компактно и се старайте да не я хвърляте в кухненския панер, а някъде на открито.

 Котка

Време е да се захванете с измиването на съда. Не се учудвайте, в случай че писаната ви е заинтригувана какво се случва с персоналния ѝ клозет в този миг. Най-вероятно желае да се увери, че употребявате подобаващ детергент (измиващо средство).

Използвайте топла вода, гумени ръкавици, гъба и препарат за чинии в процеса на разчистване на котешката тоалетна. Не извършвайте миенето в кухненската мивка. След като добре изтъркате всички стени, отмийте усърдно детергента.

Ако времето е топло, оставете съдчето да изсъхне на открито, а ако сте нетърпеливи, подсушете с забрадка. Изсипете 5-6 сантиметра покритие от нова тоалетнa и върнете към този момент запълненият със свежа тоалетна съд на познатото място.

Готово, към този момент сте завършили с почистването на котешката тоалетна! Последна дума за вашата работа, несъмнено, ще има вашето коте.

Виж още: Къде да сложим котешката тоалетна и Избор на котешка тоалетна

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР