Чистенето е едно от най-досадните домакински задължения. За съжаление обаче

...
Чистенето е едно от най-досадните домакински задължения. За съжаление обаче
Коментари Харесай

5 трика как да чистите по-рядко вкъщи... и винаги да е чисто!

Чистенето е едно от най-досадните домашен отговорности. За страдание обаче то всяка седмица участва измежду листата ни със отговорности какво би трябвало да свършим. Колкото и да чистим обаче, в никакъв случай не можем да си позволим да пропуснем повече от няколко дни, тъй като незабавно си проличава. Днес ще ви подскажем по какъв начин да чистите по-рядко и въпреки всичко да е задоволително дейно, с цел да си позволите отмора.
1. Бърсане на прахуляк – в случай че желаете да бършете по-рядко прахуляк у вас, само че въпреки всичко да няма кой знае какво значение, има нещо елементарно, което можете да извършите. Проветрявайте по-често в дома си и постоянно дръжте най-малко един прозорец в стаята отворен колкото е допустимо по-дълго. Така фините частици прахуляк ще излизат по-лесно и няма да се задържат в дома ви. Освен това сложете мрежи на прозорците си, които в допълнение ще стопират пък праха, който се пробва да влезе извън.
 5 съвета за по-чист дом 5 съвета за по-чист дом
Когато чистим дома, ние неведнъж пропущаме някои значими неща. Затова в този момент ще ви срещнем с 5 скъпи препоръки по какъв начин вярно да почистите...
2. Чистене на банята – за банята има доста трикове, които могат да ви оказват помощ да наподобява чиста, без в действителност да сте я чистили главно. Просто чистете пода и стените през една седмица, тъй като те лишават най-вече време. За постоянно чиста и добре ухаеща банята, просто поддържайте по-често тоалетната паница и мивката.
3. Забърсване на кухненския плот – и това е занятие, което се прави постоянно и несъмнено лишава време. За да си спестите търкането с гъба, минаването с мокър и след това изсъхнал парцал, просто използвайте антибактериални мокри кърпички, с които да забършете плота и по-късно просто да изхвърлите. Толкова е елементарно!
4. Чистене на пода – с цел да имате по-дълго чист под, минавайте деликатно ъглите на всяка стая. Там се крие най-вече прахуляк и мърсотия, която бързо се популяризира на всички места, в случай че не сте я изчистили добре. Най-много прахуляк се крие обаче под леглото в спалнята! Вдигайте постоянно матрака, чистете изпод и по този начин доста по-рядко ще пускате прахосмукачка, тъй като няма непрестанно да излиза отпадък отдолу под мебелите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР