Чиповете памет ще се залежат в складовете през текущото и

...
Коментари Харесай

Прогноза: DRAM паметта ще поевтинее с 25% до края на годината


Чиповете памет ще се залежат в складовете през настоящото и идващото тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Анализатори предвидиха спад в цените на DRAM чиповете памет до края на годината. Очакваното поевтиняване на DDR4 модулите е към 25%, съгласно ревизираната прогноза на TrendForce.

Ситуацията на пазара принуди специалистите да преразгледат прогнозата си за потребителския пазар на DRAM памети към по-нататъшни понижения на цените през настоящото тримесечие. Ако в началото предстоящият спад на цените беше на равнище от 8-13%, в този момент анализаторите дефинират ​​диапазон 13-18%.
още по темата
На фона на възходящото произвеждане и едновременното понижаване на търсенето, южнокорейските производители на DRAM чипове започнаха интензивно да понижават цените, с цел да подтикват покупките. Затова останалите производители нямат различен избор, с изключение на да последват образеца им. В противоположен случай те рискуват да останат без доходи, разяснява TrendForce.

Но все пак анализаторите считат, че производителите няма да могат да осъществят на пазара актуалните си ресурси от DRAM чипове до четвъртото тримесечие. В резултат на това потребителските цени на DDR4 паметите ще продължат да падат с бързи темпове. Според специалистите, през четвъртото тримесечие RAM модулите ще поевтинеят с още 3-8%, или с до 25% за последните две тримесечия на годината.

TrendForce чака също търсенето на DDR3 чипове памет да продължи да понижава. Миналата година цените на тази памет доближиха своя исторически най-много – DDR3 чиповете се продаваха на цени с 60% по-високи от историческия най-малко. Това принуди корпоративния бранш да форсира прехода към потребление на по-модерна и релативно евтина DDR4 памет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР