Чиновници, които масово не познават нормативната уредба и които изискват

...
Чиновници, които масово не познават нормативната уредба и които изискват
Коментари Харесай

6 часа се чака в столичния КАТ за подмяна на шофьорска книжка

Чиновници, които всеобщо не познават нормативната уредба и които изискват ненужни документи са най-честите проблеми при обслужването на жителите и бизнеса. Към това се прибавят и неспазване на работното време и невъзпитано отношение с клиентите.

Нарушенията са установени от 10 внедрени секрети клиенти, които повече от месец и половина са следили работата на 13 централни и локални администрации.

Дългото очакване на опашки пред гишетата е различен сериозен проблем. Има и рекордьор. Това е столичният КАТ - близо 6 часа очакване за замяна на шофьорска брошура.
Петя Анева: Трябва да има някаква организация. Просто това е безсрамие. Окей, аз съм безработна, само че има хора, които работят и това им лишава ужасно доста време да си възобновят книжката. Който работи през днешния ден, той си изгубва деня.Красимир Божанов, шеф на дирекция " Модернизация на администрацията " в Министерския съвет: За тези констатации ще бъдат известени инспекторатите на съответните институции, защото тяхната роля е освен констатираща, само че и развиване на успеваемостта и качеството на работа. Не на всички места ще се наложи санкциониране, а би трябвало да се чака и усъвършенстване посредством градивни ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР