Чинчилите са едни от най-популярните домашни любимци след котките и

...
Чинчилите са едни от най-популярните домашни любимци след котките и
Коментари Харесай

От какво умират чинчилите?

Чинчилите са едни от най-популярните домашни любимци след котките и кучетата. Те са безумно сладки и благи, като точно по тази причина бързо се трансформират в любимци на стопаните си. Ако и вие обмисляте да си вземете чинчила, тогава е значимо да знаете, какви са главните неточности които можете да допуснете в развъждането на чинчилата.

От какво умират чинчилите? Вижте повече в идващите редове:

За страдание те също са предразположени към някои болести, само че и като цяло не се отличават с доста здраво здраве. Именно по тази причина е доста значимо да се грижите чудесно за вашите питомци, с цел да се минимизира рискът от неочаквана гибел при чинчилите.

Така да вземем за пример едни от най-честите са грешките в храненето на чинчилите, а също по този начин другите заболявания, на които стопаните не са обърнали внимание и не са потърсили NaN lb (ветеринар). Ако обаче се грижите добре за тях, тогава в домашни условия те могат да доживеят даже до 25 години, само че въпреки всичко това зависи директно от грижите, които полагате за тях.

Основните аргументи за гибелта на чинчилите са няколко. Вижте повече:

1. Топлинен удар

Трудно понасят температурите над 25 °C, като високите градуси могат да са даже смъртоносни за тях. Оптималната температура на тези гризачи е в диапазона на 18-20 °C и мокрота от към 60 %.

2. Стрес

Колкото и изумително да звучи, само че тези животинки също могат да са подложени на стрес сходно на нас хората. Имено той много постоянно е и повода за трагическите последици. Важно е да знаете това, че те са много прочувствени животни, като даже дребният стрес за тях може да стане повода за прекъсването на сърцето им.

В групата на стресовите обстановки влизат:

- внезапните и мощните звуци;

- неналичието на внимание към животинките;

- промяна на обстановката;

 чинчилка Снимка: justinluv

- рухване от високо;

- невнимателното отношение от страна на стопанина или внезапните крясъци.

3. Отравяне

Една от най-честите аргументи за неочакваната гибел на чинчилата е точно отравянето, изключително в случай че си позволявате да го изкарвате свободно в дома ви. Подобни предмети могат да бъдат другите стайни растения, солта, битовата химия, развалената храна и други. При съществуване на интоксикация при чинчилата се демонстрира и присъщата симптоматика на това положение, а точно диария, повръщане, мощно слюноотделяне, спазми и липса на съгласуваност. Единственият метод да помогнете на животинката е като я заведете на ветеринар, където ще се извърши промиване на стомаха и клизма. За страдание обаче в някои случаи настава мигновена гибел и не може да бъде избавено животното.

4. Подуване

Често тези дребни животинки могат да загинат от отичане на стомаха или червата, като това се получава при положение, че чинчилата е консумирала:

- развалено сено;

- свежа трева;

- зеле;

- ябълки или моркови в огромно количество;

- некачествена вода.

5. Настинка

Ако животното се намира непрекъснато тук-там, където има течение, тогава това може да докара до разнообразни простудни болести при чинчилата. В този случай присъщата симптоматика вклюва нараснала температура, уязвимост, липса на вкус, секрет от носа и очите. Имайте поради, че при повишаване на температурата над 39 градуса животното неизбежно умира, по тази причина е значимо незабавно да потърсите помощта на ветеринар.

6. Инсулт

Едни от аргументите да се стигне до това са:

- мощният стрес;

- контузии на главата;

- отравяне;

- внезапно намаляване на температурата;

- дефицит на витамин В.

Характерните признаци на инсулта са изобилното слюноотделяне, парализата на лапичките и обръщането му на една страна. Имайте поради това, че тук още веднъж е изключително значимо незабавно да се обърнете към ветеринар, тъй като единствено по този начин можете да спасите чинчилата.

При дребните домашни любимци грешките на стопаните им постоянно могат да станат съдбовни и те да загинат. Затова е доста значимо да се грижите добре за вашите чинчили и при най-малкото подозрение, че нещо не е наред, то следва незабавно да се обърнете към ветеринар. Именно ранната диагностика може да избави живота на питомеца ви.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР