Чинчилите са едни от най-атрактивните домашни любимци – те са

...
Чинчилите са едни от най-атрактивните домашни любимци – те са
Коментари Харесай

Как се гледа чинчила?

Чинчилите са едни от най-атрактивните домашни любимци – те са гризачи, които обаче са разнообразни от останалите – дейни са и нормално се радват на човешкото внимание.

Външният им тип е изключително приветлив, също така са и релативно лесни за развъждане. Въпреки това не трябва да подценявате тези домашни любимци и да ги възприемате просто като играчка – те също имат потребност от съответни условия, с цел да се усещат удобно. Как се гледа чинчила?

Ако сте решили да се сдобиете с подобен домакински любим, преди всичко се погрижете да купите задоволително огромна клетка. Както казахме, чинчилите са дейни.

Освен това те са нощни животни, а това значи, че са дейни главно вечер – помислете дали техният манталитет съответствува с вашия метод на живот. Ако обичате да лягате рано и да ставате рано, евентуално ще ви е мъчно. Ако обаче сте нощна птица, чинчилата може да ви бъде чудесна компания в безсънните вечери.

В клетката чинчилата ще се нуждае и от помещение, в което да се скрие или да поспи, както и от поилка и хранилка. Важно е да им осигурите и нещо, на което те да си чешат зъбите – при гризачите те порастват изключително бързо, по тази причина гризалката на процедура играе ролята на пила. Осигурете на животното и сено – то ще го дъвче, с което ще се грижи за зъбките си.

Чинчилите обичат да се катерят, по тази причина пригодете клетката по отношение на тези им потребности. Важно е да почиствате дома на гризача си постоянно – веднъж в седмицата. Не използвайте мощни препарати – те могат да навредят на животното ви.

Тъй като чинчилите спят денем – както казахме, нощни животни са, би трябвало да поставите клетката на безшумно място, което не е нито прекомерно топло, нито прекомерно горещо. В никакъв случай не я оставяйте на течение или на директна слънчева светлина – те не я понасят.

 Чинчилата е обществен домакински любим

Тези гризачи са тревопасни. Основно в природата се хранят с богати на фибри артикули – треви, плодове, корени. Можете да им осигурите сено, както и специфична храна за чинчили, която се продава във всички зоомагазини.

Животното ще се зарадва и на изсушени листа и фуражи. Чинчилите се хранят вечер – поднасяйте им храна тогава, а сено би трябвало постоянно да има в клетката. Старайте се водата постоянно да е прясна.

Чинчилите са изумителни гризачи – контактни са, което значи, че ще ви позволяват да ги галите, даже могат да се научат да реагират на името си. Животното става игриво в късния следобяд или по здрач.

Ако доста ви хареса да имате подобен домакински любим, знайте, че те елементарно контактуват с други чинчили – изключително добре се схващат мъжка и женска или две женски. Разгледайте нашите разгласи за чинчила, в случай че желаете такова животинче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР