China Mobile твърди, че Алиансът за мобилни мрежи от следващо

...
China Mobile твърди, че Алиансът за мобилни мрежи от следващо
Коментари Харесай

Капацитетът на 6G мрежата е 10 пъти по-голям от този на 5G

China Mobile твърди, че Алиансът за мобилни мрежи от последващо потомство, световна група от компании оператори на мобилни мрежи, неотдавна е разгласил напълно книгата „ 6G Needs and Design Considerations/Нужди и съображения за планиране на 6G “. Този материал се изготвя взаимно от China Mobile, Vodafone и US Cellular. В самодейността взеха присъединяване 53 международни компании, в това число 23 производители на устройства и 13 проучвателен института. В момента не по-малко от 17 оператора по света са водещи в групата.

Работната група WP5D на Групата по радиокомуникации на Международния съюз по далекосъобщения е призована да сътвори визия за 6G посредством публикуването на книгата. Тя се концентрира върху потребностите и проблемите на дизайна на 6G. Книга дава препоръки за планиране на 6G системи и въпроси, свързани със структурата. В нея се дефинират и потребностите на 6G от позиция на операторите. Това включва потребностите на историческия път за цифрово приобщаване, енергийна успеваемост и екологична резистентност Известно е, че напредъкът от 5G към 6G е развой от IoT към „ Интелигентна съгласуваност на всичко “. От досегашните отчети се вижда, че потенциалът на мрежата 6G ще бъде 10 пъти по-голям от този на 5G мрежата.

Свръхбързата 6G мрежа ще има доста сюжети за потребление. Ще има по-реалистична връзка сред виртуалния и физическия свят. Въпреки това сега няма потребност от прекомерно огромно неспокойствие, тъй като към момента има доста работа, която би трябвало да се свърши. В момента 6G мрежата е към момента в начален етап на развиване. Очаква се до 2030 година тази мрежа да бъде използваема. Струва си да се означи, че 2030 година е към момента доста надалеч, тъй че доста неща могат да се трансформират до тогава.

Уникалният дизайн на 6G се прави оценка високо от китайското държавно управление. Групата за поощряване на IMT-2030 (6G) беше основана през 2019 гoдина от MIIT и NDRC, с цел да подтиква интензивно разнообразни задания като потребности, технологии, стандарти и световно съдействие. Групата също по този начин започва софтуерни тествания на 6G мрежи.

Ако 2G мрежата се приравни към каруца, 3G мрежата към велосипед, 4G мрежата към автомобил, а 5G мрежата към високоскоростна железница, то 6G мрежата е аероплан. Това се споделя в формалната страница на China Telecom в Weibo.

История на телекомуникационната мрежа

Историята на мрежата за мобилни телефони може да се наблюдава до 40-те и 50-те години на предишния век. Тогава са създадени първите мобилни радиосистеми за потребление в транспортни средства. Тези системи обаче са били скъпи и са се употребявали най-вече от държавни организации и огромни компании.

1G Мрежа

Първото потомство мобилни мрежи, или 1G е въведено през 80-те години на предишния век. Тези мрежи бяха аналогови и предоставяха единствено съществени услуги за гласови повиквания. Първата комерсиална 1G мрежа е пусната в Япония през 1979 година от NTT. 1G мрежите използваха технологии за многоброен достъп с честотно делене (FDMA). Тя разделяше наличния честотен набор на разнообразни канали за предаване на глас.

Мрежите от това потомство имаха лимитирано покритие и бяха скъпи за потребление. Освен това качеството на диалозите също беше неприятно. Съществуваше и доста висок риск от подслушване заради неналичието на криптиране. 1G мрежите не поддържаха никакви услуги за транспорт на данни или изпращане на текстови известия.

Въпреки тези ограничавания мрежите 1G бяха забележителна стъпка напред в мобилните връзки, защото предоставяха на потребителите опцията да организират диалози в придвижване. Мрежите 1G приготвиха почвата за развиването на цифровата клетъчна мрежа, или 2G, която беше въведена при започване на 90-те години на предишния век и предложи по-добро качество на диалозите и опция за изпращане на текстови известия.

2G Мрежа

Второто потомство мобилни мрежи, или 2G беше въведено за първи път при започване на 90-те години на предишния век. Тези мрежи бяха цифрови, което усъвършенства качеството на диалозите и понижи разстройствата, a също и разреши изпращането на текстови известия. Най-широко употребяваният стандарт на 2G беше Глобалната система за мобилни връзки (GSM). 2G мрежите нормално предлагаха скорости на предаване на данни до 50 Kbps, което беше задоволително за главно сърфиране в интернет и инспекция на е-поща.

3G Мрежа

Третото потомство мобилни мрежи, или 3G беше въведено при започване на 2000-те години. 3G мрежите осигуриха по-висока скорост на предаване на данни, усъвършенстваха качеството на диалозите и вкараха нови функционалности, като видеоразговори и мобилен достъп до интернет. Най-широко употребяваният стандарт за 3G е Universal Mobile Telecommunications System (UMTS). 3G нормално оферираше скорости на предаване на данни до 2 Mbps, което позволяваше по-усъвършенствани услуги, като да вземем за пример мобилно предаване на видео и мобилен гейминг.

4G Мрежа

Четвъртото потомство мобилни мрежи, или 4G беше въведено в края на 2000-те години. 4G Мрежите осигуриха още по-високи скорости на предаване на данни, усъвършенстваха качеството на диалозите и вкараха нови функционалности, като да вземем за пример транспорт на глас по интернет протокол (VoIP) и мобилни горещи точки. Най-широко употребяваният стандарт за 4G е Long-Term Evolution (LTE). 4G мрежите нормално предлагаха скорости на предаване на данни до 100 Mbps, което позволяваше безчет неща.

5G мрежа

Петото потомство мобилни мрежи, или 5G сега се внедрява по целия свят. 5G мрежата дава обещание да обезпечи още по-високи скорости на предаване на данни, по-ниска инертност и усъвършенствана надеждност. За постигането на тези усъвършенствания се употребяват усъвършенствани технологии, като да вземем за пример милиметрови талази (mmWave) и солиден многоброен вход и многоброен излаз (MIMO). Очаква се 5G мрежите да оферират скорости на предаване на данни до 20 Gbps, което ще даде опция за нови услуги като добавена и виртуална действителност. 5G мрежите също по този начин ще могат да поддържат огромен брой устройства, което ще даде опция за развиването на интернет на нещата (IoT) и интелигентните градове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР