Чилийският президент Себастиан Пинера обяви вчера пакет от социални мерки,

...
Чилийският президент Себастиан Пинера обяви вчера пакет от социални мерки,
Коментари Харесай

Чилийският президент отмени поскъпването на билетите за метрото, но протестите продължават

Чилийският президент Себастиан Пинера разгласи през вчерашния ден пакет от обществени ограничения, с цел да постави завършек на митингите, които раздрусват страната от пет дни поради нарастването на цената на билетите за метрото в Сантяго, оповестиха " Франс прес " и ТАСС.

Социалните ограничения включват 20 процентно покачване на минималната пенсия, заледяване на цената на тока, отчасти покриване на разноските за лекуване, понижаване на цените на медикаментите и определяне на най-малък обезпечен приход за работещите.

" Ние ще внесем за разглеждане в Конгреса тези обществени ограничения и ще стартираме осъществяването им, когато държавното управление получи тази опция ", съобщи Пинера в тирада, която бележи внезапен завой по отношение на последните му твърди изказвания към стачкуващите.

Шейсет и девет годишният десноцентристки президент помоли сънародниците си да простят на държавните управления, както леви, по този начин и десни, че не са съумели да вземат по-рано ограничения за ограничение на дълбоките неравенства, съобщи " Ройтерс ".

" Вярно е, че проблемите се натрупаха от доста десетилетия, а другите държавни управления не бяха способни да признаят тази обстановка в цялата й големина ", съобщи Пинера. " Аз признавам и се оправдавам за тази липса на визия ", добави той.

Протестите, които прераснаха в вълнения и стълкновения с полицията, избухнаха в Сантяго на 14 октомври и последователно обгърнаха цялата страна. Президентът разгласи изключително състояние в столицата и други градове и анулира покачването на цената на билетите за метрото, само че митингите продължиха, подхранвани от националното неодобрение против икономическите и обществените условия в страната и неравенството. По данни на управляващите, вследствие на безредиците са починали 15 души.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР