Чилийските военни съобщиха снощи, че са открили в океана остатъци,

...
Чилийските военни съобщиха снощи, че са открили в океана остатъци,
Коментари Харесай

Извънредни новини за изчезналия самолет "Херкулес" с 38 души на борда

Чилийските военни оповестиха нощес, че са разкрили в океана останки, за които се счита, че са от военния транспортен аероплан, който изчезна преди два дни на път за Антарктида с 38 души на борда, оповестява Би Би Си.

Генерал Едуардо Москуейра заяви, че "гъбообразен " материал, евентуално от горивните резервоари на самолета, са плували в ледените води на към 30 км от мястото, където самолетът С-130 "Херкулес " е осъществил последния си радиоконтакт.



Останките са изпратени за разбор, с цел да се откри дали те са от изчезналия аероплан. Военният добави, че този развой може да трае до два дни. Самолетът излетя в понеделник от база в южно Чили на постоянен полет за доставки за антарктическа база. Радиовръзката с него прекъсна 70 минути по-късно.

Останките били видяни от частен аероплан, участващ в издирването. Бразилски транспортен съд, намиращ се в региона и оборудван с принадлежности, ще обследва морското дъното, лежащо на 3200 м под водната повърхнина на това място.



То се намира в рисковите води на протока Дрейк сред върха на Южна Америка и Антарктида. Районът на издирването има размери 400 на 450 километра. Вчера видимостта там се е подобрила доста, което оказва помощ на екипажите от издирвачи, употребяващи самолети, спътници и съдове от Аржентина, Бразилия, Уругвай, Чили и Съединени американски щати.

Както БЛИЦ заяви, изчезналият аероплан имаше екипаж от 17 души и 21 пасажери, трима от които цивилни. Двамата водачи имат стабилен опит, съгласно чилийските Военновъздушни сили. 4-моторният аероплан е издигнат през 1978 година и е бил в положително положение.

Летял е по този маршрут всеки месец. Според специалистите при добра поддръжка тези самолети могат да се употребяват по над 50 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР