Чилийските власти обявиха, че ще започне ваксинацията на деца на

...
Чилийските власти обявиха, че ще започне ваксинацията на деца на
Коментари Харесай

Чили ще ваксинира срещу коронавирус децата над 3 години

Чилийските управляващи оповестиха, че ще стартира имунизацията на деца на възраст от три години нагоре против ковид, откакто сполучливо е ваксинирала към 90 % от пълнолетното население. Малчуганите ще получат китайската ваксина CoronaVac, която към този момент се употребява за деца на възраст от 6 до 15 години, заяви Институтът за публично здраве, представен от БГНЕС. За децата на възраст от 16 до 18 години употребява имунизацията на Pfizer/BioNTech. 

Решението за потребление на разнообразни ваксини се основава на изследвания с CoronaVac в Китай, които демонстрират, че китайската ваксина има по-висок % на нежелани реакции при юношите, в сравнение с при по-малките.
Чили разрешава на свои неимунизирани против ковид жители да излизат от страната
Жителите на Чили, които не са имунизирани против ковид, ще могат да напущат страната от 1 декември, без да получават особено р...

Чили се причислява към Венецуела, Колумбия и прилежаща Аржентина, които имунизират децата от тригодишна възраст. Никарагуа и Куба имунизират и децата, навършили 2 години. По-малките деца ще стартират да се имунизират и в Европа, където регулаторът на Европейски Съюз позволи инжекцията на Pfizer/BioNTech да се употребява при деца на възраст от 5 до 11 години.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР