Чикаго преживя най-смъртоносния уикенд на Деня на паметта от 2015

...
Чикаго преживя най-смъртоносния уикенд на Деня на паметта от 2015
Коментари Харесай

10 жертви от войната в Чикаго

Чикаго претърпя най-смъртоносния уикенд на Деня на паметта от 2015 година насам, откакто единствено за два дни 10 души изгубиха живота си при престрелки по улиците на американския град, а други 39 бяха ранени.

Това бе първият тест за новия шеф на полицията в Чикаго Дейвид Браун, който бе назначен на поста на 22 април т.г. Пред публицисти, Браун съобщи, че по-голямата част от престрелките през уикенда са избухнали сред конкурентни наркодилъри.

Чикаго води в черната статистика за всеобщи престрелки в Съединените щати, даже по време на рестриктивните мерки поради новия ковид. По данни на полицията, случаите с оръжие в града край езерото Мичиган са скочили съвсем двойно.

Най-тежко е ситуацията в южните и западните квартали на Чикаго, а множеството от жертвите там са младежи

По думите на Дейвид Браун, единствено за два дни служителите на реда са иззели 216 оръжия спрямо 68 седмица по-рано. Извършени са общо 86 ареста.

" Банди, оръжия и опиати. Те държат като заложници прекомерно доста хора като заложници в кварталите. Трябва да спрем това ", съобщи и шефът на патрулните служители на реда в Чикаго Фред Уолър.

Момчета от кварталите разказват, че тук всеки ден е като на война. В региона вилнеят улични банди и постоянно умират хора на улицата, покосени от патрони.

" Полицията съвсем не си прави работата. Тук има три полицейски сектора и те съвсем нищо не вършат. Дори не идват на време, с цел да оказват помощ на хората ", уточни гражданин на Чикаго.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР