Чичото на световния №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал -

...
Чичото на световния №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал -
Коментари Харесай

Тони Надал: Рафа има още няколко години пред себе си

Чичото на международния №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал - Тони разяснява мощния сезон на своя племенник, с който към този момент не пътува из света като негов треньор.

" Той играе по-малко. Достигна до финалите на ATP с присъединяване единствено на 12 шампионата. Мисля, че игра добре през годината, като се изключи Монте Карло, Барселона и Мадрид ", разяснява Тони Надал пред AS.
 Испания завоюва купа
Испания завоюва купа " Дейвис " с помощта на скъпоценния камък в звездната си корона

Рафа Надал донесе трофея на отбора си

Запитан дали съгласно него Рафаел е приел елементарно решението на Карлос Моя и екипа му да играе по-малко шампионати, чичо Тони отвърна:

" Предполагам, че не. Това е работа на екипа му. Той е наясно, че е на 33 години и няма същата мощ, както преди.

Чувал съм доста хора да споделят, че кариерата му ще бъде къса. Истината е, че той е в тура от 2003 година, а на най-високо равнище - от 2005 година. 15 сезона е на върха. Мисля, че има още няколко години пред себе си. Ще зависи от неговата игра и от развиването на останалите играчи. Ако се появяват задоволително млади играчи, които да усложнят живота му, може и да напусне. Но мисля, че няма да се случи ", показа Тони Надал.

В неделя Рафа оказа помощ на Испания да завоюва " Купа Дейвис " на първите финали от новия формат, които се организираха в Мадрид. Надал беше съвършен през цялата седмица и има съществена заслуга за триумфа, откакто донесе 5 победи от 5 мача на сингъл и 3 от 3 в мачовете на двойки.
 Снимка 454285
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР