ЧЕЗ Разпределение България въвежда защитни стикери за превенция срещу манипулация

...
ЧЕЗ Разпределение България въвежда защитни стикери за превенция срещу манипулация
Коментари Харесай

ЧЕЗ слага уникални стикери срещу манипулации на електромери

ЧЕЗ Разпределение България вкарва защитни стикери за предварителна защита против операция на електромерите. Стикерите се залепват върху средствата за комерсиално премерване, в допълнение към познатите пломби, като имат три равнища на надзор и голям брой защитни детайли. Това прави фалшификацията или незабеляната намеса върху тях на практика невъзможна, оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Огромен е броят на отличителните знаци и отбрани на стикерите, които ще защищават средствата за комерсиално премерване от нерегламентиран достъп до вътрешността на устройството и намеси, които могат да се упражнят върху тях. Стикерите са направени по технологии от най-ново потомство и прикриването на нарушаването на целостта им е изключено.

В тях са закодирани детайли, които не подлежат на имитация и се виждат единствено от специалисти с уместно съоръжение, минали образование за оценка на достоверността и целостта на стикерите. Защитните средства имат вградени 3D претекстове, текстове, триизмерни обекти, изменящи се цветове, изображения, предупредителни знаци и са персонализирани с неповторим номер. Стикерите имат многослойна конструкция, която се унищожава доста елементарно при опит за отнасяне с разнообразни разтворители или при опит за разлепяне, като в същото време устоят при рискови температури.

Те са предпазени от специфични детайли, посредством които се откриват даже микро прерязвания с тъничък скалпел, които са измежду честите способи за външна интервенция при старите стикери.

За първите 7 месеца на 2018 година са установени 4251 обири на електрическа енергия, като към 40% от тях са осъществени посредством операция на електромери. Все по-изобретателните и дръзки обири, които включват и замяна на детайли от устройствата за комерсиално премерване, принудиха сдружението да вземе по-сериозни ограничения за отбрана на електромерите. Въведените стикери са създадени по българска технология. Те имат 3 равнища на надзор: образна оценка, наблюдаване с помощни средства и експертно равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР