ЧЕЗ Разпределение България стартира теренни проучвания по проект за опазване

...
ЧЕЗ Разпределение България стартира теренни проучвания по проект за опазване
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение България стартира проект за защита на птиците

ЧЕЗ Разпределение България започва теренни изследвания по план за запазване на живота на птиците, уязвими при до момента с електропроводите, благосъстоятелност на сдружението.

Анализите ще разрешат на сътрудниците по плана ЧЕЗ Разпределение и Българското сдружение за отбрана на птиците да получат в допълнение информация за рисковите за птиците въздушни мрежи в западната част на България.

През сегашния сезон изследванията са съсредоточени в няколко зони от Натура 2000 зони, които са част от плана - Свищовско-Беленска равнина, Комплекс Беленски острови, Никополско плато, Златията, Врачански Балкан и Кресна.

Целта е полевите специалисти да обхождат ежемесечно рискови за птиците въздушни електропроводи, които бяха авансово избрани в специфичен разбор, направен от Географска информационна система специалисти на Българско дружество за защита на птиците и ЧЕЗ Разпределение България. Зоните на спор сред птиците и електроразпределителната мрежа ще бъдат обезопасявани поетапно.

Двете сдружения организираха и първа от поредност срещи, чиято цел е създаване на стандарт за безвреден за птиците дирек. В срещата взеха присъединяване и специалисти от Министерство на енергетиката и Български институт по стандартизация.

Проектът " Опазване на застрашени типове птици посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни електропроводи в предпазени зони от Натура 2000 в Западна България " е с бюджет 2,65 млн. евро и е съфинансиран от стратегия Life на Европейския съюз.

Изпълнението му е естествено продължение на дълготрайната политика на " ЧЕЗ Разпределение България " АД и Българско дружество за защита на птиците за опазването на биологичното многообразие - отбрана живота на птиците и обезпечаване на опция за безвредно гнездене.

Проектът е измежду номинираните на идното годишно издание на Европейските бизнес награди за Екология за 2018 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР