ЧЕЗ Разпределение България монтира 636 платформи за щъркелови гнезда в

...
ЧЕЗ Разпределение България монтира 636 платформи за щъркелови гнезда в
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение монтира 636 платформи за щъркелови гнезда

ЧЕЗ Разпределение България инсталира 636 платформи за щъркелови гнезда в границите на плана „ Живот за птиците “. Грижата за щъркелите е част от политиката на компанията за запазване на биологичното многообразие. Освен че защищават птиците, платформите спомагат за запазване на околната среда посредством попречване на пожари и редуцират броя на спиранията на електрозахранването, провокирани от контакта им с мрежата.  

В рамките на дейностите за отбрана на птиците сдружението обезопаси 619 стълба. С цел да се минимизира рискът от конфликт на птиците с електропроводите, върху мрежата се инсталират защитни и маркиращи детайли.  
50 000 инспекции за обири на ток организира ЧЕЗ Разпределение през първото полугодие на 2021 година
За първото полугодие на 2021 година екипите на отдела за битка с кражбите на ток на ЧЕЗ Разпределение са направили близо 50 000 инспекции ка...

Като част от самодейността, през октомври започва изрисуването на трафопост „ Драва “, намиращ се в град Враца. „ Целта е посредством градско изкуство да се разпространява потребността от запазване на застрашените типове птици. Артистите от „ 140 Идеи “, с огромен опит в тази сфера, сполучливо преобразиха трафопоста, като го обрисуваха с обичаните на всички нас бели щъркели “, разяснява Мария Георгиева, началник на план „ Живот за птиците “ в ЧЕЗ Разпределение. Подобряването на градската среда посредством изрисуване на електроенергийни уреди има обичаи в сдружението. В рамките на плана „ Живот за птиците “ към този момент са изрисувани електрически табла в Перник, Враца и Монтана.  

„ Живот за птиците “ се извършва взаимно с Българско сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/. В основата на плана е обезпечаването на благоприятни условия за безвредно гнездене. Дейностите се извършат в 19 особено предпазени зони по Директива на птиците на Европейски Съюз, част от мрежата Натура 2000. Българско дружество за защита на птиците дефинира значимите за птиците места и местообитанията им, което подсигурява целенасоченото осъществяване на дейностите на ЧЕЗ Разпределение. Проектът се осъществя със съдействието на Европейската комисия по стратегия Life на Европейския съюз. Дейностите по понижаване на спора диви птици-електропроводи ще продължат до края на 2022 година

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР