ЧЕЗ Разпределение България извърши подготовка на мрежата за предстоящия зимен

...
ЧЕЗ Разпределение България извърши подготовка на мрежата за предстоящия зимен
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение подготвя мрежата за зимния сезон

ЧЕЗ Разпределение България извърши подготовка на мрежата за идния зимен сезон. Екипи на компанията обходиха 40 000 км електропроводи, измежду които 17 000 км приблизително и 23 хиляди км ниско напрежение. 18 000 трансформаторни машини са прегледани и приведени в изрядно положение, вложени са над 12 тона трансформаторно масло. 17 000 километра са тестваните кабелни линии, направени са просеки посредством обработването на 145 000 дървета.
За да подсигурява сигурността на електрозахранването през зимата, компанията подмени 180 трансформатора, 10 000 изолатора по електропроводите и над 30 тона проводници. Вложени са 243 000 метра усукани проводници, които не се въздействат от външни условия. Компанията инсталира близо 3 000 нови стълба ниско напрежение, постави и реконструира над 200 000 метра кабелни линии.

Основен акцент в подготовката на мрежата за зимния сезон е монтирането на автоматизирани уреди по мрежата. Те дават опция за автоматизираното секциониране на електропровода на обособени сектори, като по този метод авариралата част се отделя в границите на няколко минути и по-голямата част от клиентите, захранвани от него, остават незасегнати по време на отстраняването на повредата. Всичко това води до доста по-бързи реакции при повреди и надлежно доста по-кратко време, в което клиентите са без електрозахранване. Само за последните три години ЧЕЗ Разпределение влага над 11 млн. лева в сходни детайли, като до края на годината се планува броят им да доближи 1000. Компанията започва и модернизирането на основни станции в разнообразни райони на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия.

Вече втора година, с изключение на обичайния обход на мрежата, ЧЕЗ Разпределение България включи и облитане с дрон на оборудванията. Това дава опция да се видят от близко и най-малките елементи и в случай че има уреди, които подлежат на замяна поради външни фактори – да се реагира незабавно, като се отстранят установените забележки. Възможност за ранна диагностика на детайли от мрежата дава и снимането с термовизионна камера и ултразвуков детектор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР