ЧЕЗ разкри най-мащабната кражба на електроенергия в своята история. Злоупотребата

...
ЧЕЗ разкри най-мащабната кражба на електроенергия в своята история. Злоупотребата
Коментари Харесай

ЧЕЗ разкри най-мащабната кражба на ток в своята история

ЧЕЗ разкри най-мащабната кражба на електрическа енергия в своята история. Злоупотребата е разкрита на 12 декември, оповестяват от сдружението. Екипи на ЧЕЗ и полицията са правили инспекции за обири на електрическа енергия в с. Хераково, общ. Божурище, поради открити аномалии на потреблението в региона. Констатираното закононарушение е в стопанска постройка в ТКЗС-то на селото, употребена за плантация за криптовалута.

При инспекциите е намерено нелегално присъединяване към мрежа приблизително напрежение. Чрез него са захранвани нелегално конфигурирани трансформаторни машини в постройката, обслужвали над 1000 компютърни конфигурации, употребявани за копане на криптовалута. По първични калкулации сдружението е претърпяло големи загуби на електрическа сила, равни почти на месечното ползване на 4250 фамилии.

Все по-бързо разрастващите се технологии дават опция за бързо определяне на аномалии в потреблението на електрическа енергия и залавяне на кражбите в къси периоди, декларират от сдружението. За ефикасната битка с нарушаванията, всички екипи в ЧЕЗ Разпределение употребяват нови уреди и методологии за пресмятане на загубите по мрежата, които ги насочват към съответни точки, в които да търсят противозаконни присъединения.

Анализи се вършат всекидневно, а отделът за битка с кражбите на електрическа енергия прави инспекции непрекъснато, в работни и почивни дни. Работата по определяне на кражбата в с. Хераково стартира незабавно след констатиране на измененията в потреблението в региона и е хваната за малко време.

Екипите на ЧЕЗ и Министерство на вътрешните работи са работили цяла нощ, а откритата техника е конфискувана от полицията. Стартирано е досъдебно произвеждане.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР