ЧЕЗ поиска шокиращо поскъпване на тока, пише вестник Сега. Изданието

...
ЧЕЗ поиска шокиращо поскъпване на тока, пише вестник Сега. Изданието
Коментари Харесай

Преглед на печата

" ЧЕЗ изиска шокиращо повишаване на тока ", написа вестник Сега.
Изданието показва, че сдружението, към чиято продажба се вихри скандал към този момент втори месец, упорства нощната цена да нарастне с 51%, а дневната да бъде увеличена с 5%. От ЧЕЗ желаят и за доста нарастване на цените за достъп и транспорт - надлежно с 35 и 34%. Тези добавки образуват към 1/4 от цената на фактурата.

Останалите две енергоразпределителни предприятия - ЕВН и " Енерго-Про ", желаят надалеч по-ниско нарастване. Всекидневникът цитира думи на шефът на КЕВР Иван Иванов, който успокоява, че няма да бъде позволено доста нарастване.

Вестник Дума написа по тематиката, че още на 30 март ЧЕЗ са настояли за 51 % скок на цената на нощната цена ток. Това е станало ясно от писмо на Иван Иванов до водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Пoвече пациенти ще получат медицински произведения през 2018 година, като са контрактувани 828 нови. Това са съобщили от Здравната каса в коментар за вестник 24 часа във връзка информацията, че новия реимбурсен лист на НЗОК е понижен.
" Издирвачи търсят бегълци с градския превоз. Това са разказали пред вестник Монитор чиновници от бранш „ Издирване “ към Министерство на вътрешните работи. Причината била, че униформените рядко имат право на служебни коли. Дори да разполагали с такива, те нямали планувани пари за гориво и заради тази причина употребили услугите на автобуси, рейсове и метро. Случвало се даже да употребяват персоналните си коли, с цел да стигнат до някой адрес. Освен това броя им била пренебрежимо дребна. Само в столицата в деветте районни ръководства имало по двама-трима души, които са ангажирани с намирането на бегълците от правораздаването, в останалите районни броя им била още по-малка, добавя Монитор.

" Брюксел би отбой за подправените вести ", написа в заглавие на първата си страница вестник Труд. Изданието изяснява, че " походът на Европейски Съюз против подправените вести се отсрочва. От Брюксел импровизирано са признали, че изработването на единно законодателство по казуса се оказва задача невъзможна и се отсрочва поради идните европейски избори през 2019 година. За формулировка на погрешната информация Европейската комисия няма да употребява добилото известност фразеология " fake news ", a най-вероятно термина " дезинформация ", осведоми Труд. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР