ЧЕЗ България получи първата награда за благотворителност и корпоративна социална

...
ЧЕЗ България получи първата награда за благотворителност и корпоративна социална
Коментари Харесай

ЧЕЗ със „Златно сърце“ за подкрепата си към професионалното образование в България

ЧЕЗ България получи първата премия за щедрост и корпоративна обществена отговорност „ Златно сърце “ на клуб и списание Business Lady за поддръжката, която дава за развиване на професионалното обучение в България.

„ Осигуряването на качествено обучение е от основно значение за подобен стратегически бранш за всяка една страна какъвто е енергетиката. Затова ЧЕЗ трансформира професионалното обучение в главен детайл на своята политика за корпоративна обществена отговорност. Нашата цел като шеф е да осигурим подобаваща среда и да дадем благоприятни условия за професионално и личностно развиване на експертите, с цел да ги задържим в българската енергетика “, сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ развива дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в България. Част от тази политика е състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, който започва през 2012 година и бе ориентиран към възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии на територията на Западна България. През 2018 година сдружението разшири обсега на състезанието, като включи в него и студенти от електротехнически специалности, а от началото на образователната 2019/2020 година връчи и първата обществена стипендия за сираци или полусираци в съдействие с фондация „ Сирак “. Досега 57 възпитаници и студенти са получили стипендии от ЧЕЗ, а 17 от тях са почнали професионалния си път от фирмите на ЧЕЗ в България.

ЧЕЗ е една от първите компании, които се включиха в плана ДОМИНО за поощряване на дуалното образование по електротехника в България. През 2019 година „ ЧЕЗ Разпределение България “ получи отличие за най-хубави обществени придобивки за учениците в дуална форма на образование в границите на плана ДОМИНО. В момента компанията работи с възпитаници в дуална форма на образование в три гимназии – в София, Плевен и Перник.

През 2017 година компанията сътвори съвременен механически образователен център, в който образования минаха 5885 чиновници на компанията, учащи се и външни лица. Центърът има полигон с действителна електроразпределителна мрежа и изцяло оборудвани образователни зали. Освен това ЧЕЗ дълготрайно и сполучливо съдействие с професионалните гимназии висшите образователни заведения, които са инкубаторите на бъдещите експерти. Компанията дава своя принос за актуализиране на образователните стратегии в сходство с условията на бизнеса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР