Chevrolet представи изцяло електрически вариант на легендарния си модел с име

...
Chevrolet представи изцяло електрически
вариант на легендарния си модел с име
Коментари Харесай

Направиха изцяло електрическо Chevy Camaro - видео

Chevrolet показа напълно електрически вариант на именития си модел с име eCOPO Camaro на изложеието SEMA във Вегас. Това стана тъкмо половин век след представянето на първото COPO Camaro, а новото електрическо продължава традицията на тази яка вариация на модела с мощноста си от 700 к.с.

Машината е основана в съдействие с екипа от надпреварите по електрически драг Hancock & Lane Racing, за база е взет стандартният COPO Camaro мил автомобил. От него е изваден моторът V8 и на негово място е инсталиран особено подготвен електромотор събран от два електромотора BorgWarner HVH 250-150. Мощноста на двигателя се трансферира към стандартния заден мост COPO през особено подготвена за надпревари трансмисия Turbo 400.

Зареждането на 800-вотовия батерия се осъществява от мощно зарядно, а самият акумулатор е раздеен на четири отделни 200-волтови модула с тегло от по 79 кг. Конструкцията е преценена максимално така че повече маса да отиде към задния мост – два от модулите са на мястото на задната седалка, а другите два в багажника. В последна сметка се е получило разпределение от 44 на 56 % в полза на задния мост. Според основателите на колата тя има въдзможност да слезе под деветте секунди на стандартното драг-разстояние от четвърт миля.

"Концептът eCOPO е на първо място за това да покажем накъде отиваме с електрификацията в областа на високите постижения ” - споделя Рус О`Бленс, директор в GM по спортните разработки, части и моторспорт – "Оригиналната програма COPO Camaro беше стартирана с цел да се подпомогне развойната активност и новият ни концепт продължава в същия дух. "



От Chevy изясняват още, че електромоторът пасва идеално на коша на COPO Camaro и работи със съществуващата му трансмисия, която ползват известните мотори от фамилията LS, а това значи че елмоторът виртуално би могъл да работи с всяка трансмисия на GM. Зад думите му прозира идеята че този моторо 700 “коня ” може да се трансформира в общоприет електрически мотор на Chevy в бъдеще.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР