Четвъртото издание на фестивала Етюди и приятели започва днес и

...
Четвъртото издание на фестивала Етюди и приятели започва днес и
Коментари Харесай

Многообразието от сценични жанрове е водещо във фестивала "Етюди и приятели"

Четвъртото издание на фестивала " Етюди и другари " стартира през днешния ден и ще се организира до 30 юни в " ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс " и изложба " Етюд ". Събитието продължава поредицата танцови концерти на Фондация " Етюд ", които имаха за цел показват разнообразието на жанровите и креативен подходи посредством къси хореографии, оповестяват уредниците.

Фестивалът води началото си от 2016 година и показва нови и одобрени български актьори, които живеят както в България, по този начин и в чужбина. В течение на времето многообразието продължава да е водещо за концепцията на " Етюди и другари ". Тази година фестивала предлага мощно интернационално присъединяване, а след някои от представленията са планувани срещи с публиката.

В програмата влизат прожекции на документалния филм за балерината Фео Мустакова, както и на селекцията от къси пробни танцови филми на Зорница Стоянова. На 29 юни в изложба " Етюд " ще бъде открита взаимна галерия на Ани Колиер, Лиляна Дворянова и Галина Борисова, която ще може да бъде забелязана и след закриването на фестивала на 30 юни.

" Етюди и другари " ще стартира през днешния ден с представлението " НЕ-ВИДИМ " на Зорница Стоянова в " ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс " от 19.30 часа. В него тя се трансформира в емигрант, който желае да стане част от американската фантазия. Така се хвърля взор към разочарованието от западния свят макар фантастичното, красиво, само че в последна сметка лъжливо странствуване до " обещаната земя ".

В 12-те фестивални дни се открояват и гостуването на хореографа и оперен тенор Джон Скот със спектакъла Heroes. В него той употребява немски герои от операта - от " Фиделио " на Бетовен, през " Валкюра " и " Зигфрид " на Вагнер и " Вълшебният стрелец " на Вебер. В представлението Джон Скот работи със сътрудника на Джонатан Бъроуз - Матео Фарджон.

В програмата на " Етюди и другари " се отличават още шведската хореографка Гун Лунд и взаимната работа на американеца Лорън Уорхол Колдуел и българката Ани Колиер Hello. I like you. Now, agree with me. Българското присъединяване се добавя от Ива Свещарова и Вили Прагер с " Произведени за благополучие ", Деница Дикова с Voyager. А в " Методът на госпожа Лидия (в диалог със самата себе си) " Галина Борисова работи дружно с Лидия Стефанова, с цел да води публиката в един свят на изолацията и обсъждане на несбъдналите се събития в живота.

Пълната стратегия на фестивала може да бъде открита тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР