Четвъртокласници от Второ ОУ П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция

...
Четвъртокласници от Второ ОУ П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция
Коментари Харесай

Четвъртокласници засадиха 150 цветя в центъра на Стара Загора

Четвъртокласници от Второ ОУ „ П.Р.Славейков “ се включиха през днешния ден в акция по зацветяване в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин малчуганите посадиха общо 150 многогодишни растения подобаващи за сянка - хойхера, хоста и хемерокалис, както и почвопокривни - глехома и дихондра. Инициативата е на Община Стара Загора, взаимно със Съюза на архитектите в България- сдружение Стара Загора.

„ Днешната акция е продължение на креативните срещи, които организираме взаимно със Съюза на архитектите в България- сдружение Стара Загора. Идеята е дадем опция на най-малките да се включат в изработката на града ни още по-красив. По този метод да им покажем, че би трябвало да се грижим за средата към нас и да пазят направеното, което е за всички “, сподели по време на засаждането основният проектант на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя добави, че се планува акцията да стане годишна, което да способства за това Стара Загора да стане още по-красива и зелена.
 Нова книга за Паисий Хилендарски ще показват в Стара Загора Нова книга за Паисий Хилендарски ще показват в Стара Загора
Стара Загора е град с богато литературно минало, настояще и бъдеще. Доста постоянно в града на липите, поетите и вършиме улици се показва...



Преди започване на дейностите учениците бяха осведомени с технологията на процеса по засаждане на растенията. Четвъртокласниците с възторг се впуснаха в задачата и демонстрираха забележителни познания за цветята и тяхното развъждане.

Председателят на САБ-дружество Стара Загора арх. Велимир Георгиев добави, че задачата е да се възпита отношението на децата към градската среда и към основаването и опазването ѝ.

Грижата за новонасажденията, обезпечени от САБ- сдружение Стара Загора, и тяхната поддръжка ще бъде на звено „ Озеленяване и комунални действия “ към локалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР