Четвърти месец след преустановяването на над 5-годишната сага около тежките

...
Четвърти месец след преустановяването на над 5-годишната сага около тежките
Коментари Харесай

Селяните в Труд този път им вони от площадката на електроцентралата

Четвърти месец след преустановяването на над 5-годишната сага към тежките обгазявания в село Труд . Населението е изрично в това че към този момент има опция да диша въздух без носещи се задушливи миризми, получени в следствие от разлагането на скотски и растителни боклуци на площадката на Биогаз електроцентралата, намираща се в непосредствена непосредственост до жилищна зона на пловдивчани.

" Единствените дни, в последните месеци, в които сме усещали и сме получавали сигнали за разнесла се добре позната смрад , са били дните, в които на площадката се извършваше активност по почистването, източването на вани/съдове след финалното прекратяване на активността, което настъпи едвам след не една спомагателни инспекции, открили неспазване на издадения АКТ на локалната Екоинспекция " - оповестяват от локалното Сдружение " Бъдеще за село Труд ".

Извършената бърза информация за признатите сигнали в Регистър на постъпили сигнали на Зелен телефон в РИОСВ- Пловдив, за интервал от няколко месеца обратно, удостоверява думите на локалните.
 Отново не позволиха на биоцентралата в село Труд да проработи
Отново не позволиха на биоцентралата в село Труд да проработи

Причината - нарушаванията не са отстранени

" Това в действителност е и доказателство за, по този начин комфортните, изказвания от страна на оператора, че хората бъркат източника на задушливата воня с коритото на река Пясъчник. Доводите му не кореспондират с истината. Безапелационно считаме, че източник на добре различимите и най-задушаващи и интензивни есенции на ферментирали боклуци е едно и също място - площадката на централата "

Жителите на с. Труд са ЗА положителни европейски практики в региона на възобновимите енергийни източници , само че не и когато облагата и икономическите ползи на шепа хора и тяхната активност са за сметка на здравето и естествения живот на хиляди пострадали, и лишаването им от съществени конституционни права.

Припомняме, битката на засегнатото население с обгазяването от това произвеждане продължава към този момент 5 години.

През септември 2020 година регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че

Резултатите от самостоятелна експертиза в края на септември демонстрираха За тях локалните от дълго време сигнализират. На 14 септември те

В началото на октомври здравният министър Костадин Ангелов

През ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР