Четвърти ден продължават хаотичните сцени по британските бензиностанции - паническо

...
Четвърти ден продължават хаотичните сцени по британските бензиностанции - паническо
Коментари Харесай

Четвърти ден продължава хаосът по британските бензиностанции

Четвърти ден не престават безредните подиуми по английските бензиностанции - паническо зареждане и забавени доставки доведоха до краткотрайното затваряне в някои градове на до 90% от тях.

Безкрайни опашки не престават да се вият по към момента работещите бензиностанции в страната, макар уверенията на английското държавно управление, че няма дефицит на горива и че суматохата е провокирана от презапасяване, изясни журналистът от Би Би Си и помощник на Българска национална телевизия Красимира Хендри.

Можем единствено за следващ път да уверим жителите, че имаме задоволителни ресурси от гориво. Рафинериите също не са спирали работа. Единствената причина на някои бензиностанции да има проблем е, че хората започнаха под паника да купуват горива. Съветът ни е да се зарежда толкоз, колкото е належащо, а не да се презапасяват, сподели Джордж Юстис, министър на екологията на Англия.

Кризата се дължи на неналичието на квалифицирани водачи на цистерни, които придвижват горивото, добави Красимира Хендри.

На този стадий няма повишаване на горивата. Интересен факт обаче е, че във Англия съвсем 100% от семействата употребяват газ за битовите си потребности и там се чака повишаване на цените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР