Четвъртата годишнина от президенството на Румен Радев със сигурност не

...
Четвъртата годишнина от президенството на Румен Радев със сигурност не
Коментари Харесай

Ще стане ли Радев алтернатива на Борисов, а не само опонент?

Четвъртата годишнина от президенството на Румен Радев сигурно не звучи по този начин безлично, както предходните три. За положително или за неприятно, в последните 12 месеца президентската фигура доби политическа плът и кръв. Това стана най-много посредством, апела му " Мутри, вън " и опълчването на Борисов.
Според някои политолози това е погрешно, тъй като президентът би трябвало да е обединител, а не да взема страна. Подобна теза е вярна, само че единствено теоретично. Би било вярно президентът да е безпристрастен, в случай че две групи от обществото се бяха изправили една против друга. В случая против протестиращите се изправи единствено една краткотрайна агитка на ПИК. Ако почитаемите политолози визират нея, може и да са прави. А може би те самите се усещат по някакъв метод от другата страна - нещо като съперници на протестиращите. Какво пък, и политолозите са хора...
И какво би означавало в тази ситуация обединител? Да каже - абе има тука едни мутри, те управляват властта на всички равнища, но ние би трябвало да се обединим с тях?
Всъщност казусът не е в това, че един президент се е осмелил за пръв път в най-новата история на страната обществено да съобщи, че. Напротив, това е похвално.
Проблемът е, че се случи прекомерно късно. И тук е редно да напомним някои неща на правещите се, че не помнят, на замитащите го под килима и на разчитащите на късопаметния гласоподавател.
Румен Радев беше президентът, който подписа указа за назначението на Иван Гешев. Разбира се, знаеше кой е, беше се срещал дори с него, пък и преди този момент имаше кръгла маса по тематиката с присъединяване на президента. Разбира се, знаеше, че Гешев е единствен претендент и можеше да върне процедурата. И несъмнено, сигурно е чувал митингите против този избор - те кънтяха под прозорците му, само че тогава очевидно Гешев към момента е бил допустим за Радев вид.
Под същите прозорци кънтяха и митингите против Цацаров. Тогава пък Радев строго се придържаше към неутралитет - той си знае за какво.
Човек като него никога Тоест, повода очевидно е другаде.
Би било наивно да подозираме, че е политическа неумелост. Край Радев има задоволително хора, които компенсират тази неумелост, тъй като са врели и кипели в политическите игри. Те сигурно знаят за съществуването на Борисов и на Пеевски най-малко от 20 години. Тогава Радев си е правил лупинги в небето, без да му дреме за политиката, само че същите тези президентски съветници са имали взор върху нещата.
Ако би трябвало да бъдем правилни и да върнем лентата малко обратно, тъкмо в края на първата си година като държавен глава Радев попита Борисов има ли бизнес с Пеевски. Освен словесни престрелки друго не последва. И в този момент, както и тогава, Борисов си ръководи. Дори се готви и още да ръководи.
Борисов фактически си плаче за фигура, която да се изправи против него. От три мандата си плаче. Радев може да бъде тази фигура. Можеше да бъде още преди три години. Не че през днешния ден е късно - за борба с мафията в никакъв случай не е късно, стига тя да е въплътена в дейности,.
Последната година от мандата на Радев ще покаже дали той може да стане същинска опция на Борисов или ще си остане просто негов конкурент. Политическите му изяви, колкото и да дават мотив за рецензия, са по-скоро обещаващи. И е малко евентуално Радев да се откаже от по-нататъшна борба. Дали като претендент за президент втори мандат или като водач на политическа мощ - отговорът ще бъде по-ясен след парламентарните избори.
 Румен Радев на „ Дондуков “ 2 - плюсовете и минусите съгласно политолозите Румен Радев на „ Дондуков “ 2 - плюсовете и минусите съгласно политолозите
„ Президентът съумя да насочи вниманието към проблеми и тематики, към които обществото е настроено сериозно, като по този начин притиска управля...
Ако реши да уплътни политически петата си президентска година, Радев има много благоприятни условия. Правомощията на президента може и да са лимитирани, само че въпреки всичко има принадлежности, с които може да реализира задачите си.
Така, както свика КСНС за " Апартаментгейт ", по този начин може да го привиква и по други сходни мотиви - кавги и разкрития има всеки ден.
Така, както разгласи, че, по този начин може да изиска осветление на мафиотските структури.
Така, както свика КСНС за корупцията, може да го прави, до момента в който се реализира някакъв резултат.
Разбира се, може и да въздейства върху политическите процеси. за парламентарните избори бяха чудесно употребен инструмент в това отношение.
 Радев означи 4 години като президент - основни изречения от последната Радев означи 4 години като президент - основни изречения от последната
На 22 януари се навършват четири години от встъпването в служба на Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент. Те отб...
Стратегическият съвет към президента също е добър инструмент. Тоест, би могъл да бъде, в случай че работеше по-активно.
С днешна дата Радев сякаш има малко по-големи шансове да бъде опция на Борисов, а не просто конкурент, както беше до неотдавна. Това е сложна задача. Не единствено поради лимитираните пълномощия на президента, само че и поради всеобщата грубост на политическите нрави у нас.
На тази грубост обаче първо би трябвало да се опълчи обществото. В този смисъл парламентарните избори ще бъдат.
Автор: Евелина Гечева
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР