Четвъртък, на 27-ми април, Microsoft актуализира пътната си карта за

...
Четвъртък, на 27-ми април, Microsoft актуализира пътната си карта за
Коментари Харесай

Разработването на Windows 10 е прекратено: за тази ОС вече няма да излизат големи обновявания

Четвъртък, на 27-ми април, Microsoft актуализира пътната си карта за Windows 10. В документа към този момент се отбелязва частичното преустановяване на по-нататъшната поддръжка. Това се отнася за кумулативните актуализации, които включват модерни промени, функционалности и технологии – те повече въобще няма да бъдат издавани. Излизането на версия 22H2 на Windows 10 през есента на 2022 година, която стартира устойчиво и необятно разпространяване едвам напролет на 2023 година, публично бе последното възобновяване в историята на създаването на тази итерация на операционната система.

От този миг нататък потребителите ще могат да конфигурират единствено дребни пачове за премахване на бъгове в сигурността. Работата върху тях също ще бъде прекъсната след 2 години, на 14 октомври 2025 година Според известието Microsoft ще продължи да актуализира Windows 10 Enterprise LTSC и Windows 10 IoT Enterprise LTSC (Long Term Service Channel) след 2025 година и до 2032 година, само че всички останали се предизвикват да преминат към Windows 11.

Да напомним, че в края на януари онлайн продажбите на лицензи за Windows 10 за версиите Home и Professional бяха изцяло прекъснати, както и опцията за евакуиране на инсталационни файлове от портала за евакуиране на Microsoft. Общият витален цикъл на Windows 10 от позиция на функционалността е седем години от излизането ѝ на пазара през 2015 година Следващото потомство на операционната система, Windows 11, бе показано през лятото на 2021 година и бе обновено в продължение на повече от година и половина, като към този момент има дейни клюки към Windows 12.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР