Четвърта ваксина може да получи одобрението на европейския лекарствен регулатор,

...
Четвърта ваксина може да получи одобрението на европейския лекарствен регулатор,
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Ако одобрят още ваксини, 2.5 милиона души ще бъдат ваксинирани до лятото

Четвърта ваксина може да получи утвърждението на европейския лекарствен регулатор, което доста ще форсира процеса по имунизация против COVID-19 в блока. В идващите дни се чака и повече информация по отношение на договарянията сред Брюксел и Москва за утвърждението на имунизацията ”Спутник V ”. Ако препаратът дава отговор на всички условия, той също ще получи зелена светлина за приложимост в границите на Общността.
Това стана ясно от брифинга на здравните управляващи.

Той пристигна на фона на следващата доставка на ваксини в страната. У нас бяха доставени още дози от препарата на Pfizer/BioNTech. 14 040 дози бяха доставени на столичното летище. С тези количества се компенсира част от забавянето от предходната доставка на производителите. Още доставки се чакат при започване на месец февруари.

" Очаква се до края на седмицата да бъдат доставени и към 3600 дози от имунизацията на Moderna ", изясни пред публицисти Богдан Кирилов, началник на Изпълнителната организация по медикаментите.

" Обнадеждени сме, че може да има и четвърта позволена ваксина, което ще форсира процеса по имунизация ", уточни още той. Става дума за препарата на Янсен и Янсен, който е сходен като технология на имунизацията на AstraZeneca.

2.5 милиона души могат да бъдат имунизирани доникъде на годината, в случай че още препарати получат утвърждение на територията на Европейски Съюз, уточни още Кирилов.

До края на годината към 4.5 милиона ваксини се чака от първите две утвърдени в Европейски Съюз компани, което ще помогне у нас да бъдат имунизирани 2.5 милиона души.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР