Четвърт от населението на планетата вече ползва Facebook 180 лв.

...
Четвърт от населението на планетата вече ползва Facebook 180 лв.
Коментари Харесай

Вечерни новини: 28 юни

Четвърт от популацията на планетата към този момент употребява Фейсбук

180 лева става минималната пенсия за застрахователен стаж от 1 юли и 200 лв. от 1 октомври, взеха решение единомислещо 202 депутати на второ четене. В момента минималната пенсия за застрахователен стаж е 161 лв., а към април т.г. такава получават над 500 хиляди души.Четвърт от популацията на планетата към този момент употребява Фейсбук
Ръководителят и създател на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи, че обществената мрежа към този момент е достигнала прага от 2 милиарда консуматори. По данни на Организация на обединените нации към 2015 година популацията на планетата е 7.3 милиарда. " Светът е малко по-светъл в този момент ", написа от профила си в мрежата самият й създател. Прагът от 1 милиард консуматори бе трансфериран през октомври 2012 година Създаден през 2004 година, Фейсбук се трансформира в интернет колос и разрастването му не отслабва, най-много с помощта на рекламата, която е съществена част от приходите му. Чистата му облага скочи с над 75 % до 3 милиарда $ през първото тримесечие, а оборотът му се е нараснал с 49 на 100 до 8 милиарда $.

Депутатите утвърдиха основаването на краткотрайна парламентарна комисия за процедурата по желание на нов вид военен аероплан, извършена по времето на служебния кабинет " Герджиков ". Предложението бе направено от депутатите от ГЕРБ и беше подкрепено от " Обединени патриоти ". Срещу основаването на комисията бяха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а депутатите на партия " Воля " се въздържаха. Комисията би трябвало да се запознае с всички обстоятелства и условия по отношение на извършената процедура, осъществените дейности от длъжностни лица по разглеждането на постъпилите оферти от доставчиците, както и реда на вземането на решение по избора от Министерския съвет. Комисията се състои от 19 депутати - осем от ГЕРБ, шестима от Българска социалистическа партия, по двама от " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи и един от " Воля ". Комисията е за период от два месеца. За неин ръководител беше определен депутатът от ГЕРБ Емил Христов.

Смаляване
Кабинетът задължи административните органи до 1 септември 2017 година да приведат системите си за електронен продан на документи в сходство с обединен механически протокол, одобрен от ръководителя на организация " Електронно ръководство ". До края на септември всички администрации следва да извършат подробен разбор в три посоки - разбор на административните режими, които могат да отпаднат; при които удостоверителни документи също могат да бъдат намалени; и при които удостоверителните документи следва да бъдат обменяни електронно по длъжностен път. Според ръководителя на организацията Росен Желязков темпът на измененията зависи от процедурите по публично разискване и координиране на законите, както и от активността на Народното събрание. По думите му администрациите дават общо 1422 услуги, за които се изискват 5985 документа. Голяма част от тях се повтарят и удостоверяват нуждата от премахването на към този момент оповестените 12 удостоверителни документа.

Министерският съвет утвърди план на нов Закон за държавните помощи, заяви държавната пресслужба. Той отстранява съществуващата нормативна празнина и вкарва народен механизъм за възобновяване на непозволена и несъвместима държавна помощ, гласи известието. Целта е да се възвърне съществуващото пазарно състояние преди даването на помощта. Промените вкарват условие админите на помощ да работят и да реализират резултати в къси периоди, тъй че пазарното положение да се възвърне оптимално бързо. Въвежда се също механизъм за правна отбрана за съперниците и други трети страни, наранени от даването на непозволена държавна помощ или от други нарушавания при даването на държавни помощи.

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред единомислещо одобри на първо четене промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които на служителите на реда, неполучили униформи, ще бъде изплатена паричната им равноценност. Предложението бе на народни представители от ГЕРБ и пристигна ден откакто министър председателят Бойко Борисов даде обещание пари за униформи и унищожаване на лимита за гориво на полицейските коли на националното заседание на Министерство на вътрешните работи в понеделник. Прогнозната сума е 29 млн. лева за униформите на всички служители на реда за интервала от края на 2011 до края на 2015 година, когато облекло не е раздавано поради непроведени търгове или тъй като публичните поръчки за тях не са завършили в границите на бюджетната година. Това изясни зам. вътрешният министър Красимир Ципов.

Правителството предложи на президента Румен Радев да назначи полковник Николай Караиванов за шеф на щаба на Сухопътните войски и да го увеличи в звание бригаден военачалник. Той е приключил военната академия " Г. Раковски " и е на работа от 1985 година Караиванов беше зам.-шеф на дирекция " Операции и подготовка " в Министерството на защитата, до момента в който отпред на ведомството беше Николай Ненчев. Тогава комисията по досиетата разгласи името му като част от принадлежащите към Държавна сигурност сътрудници. Той е работил за контраразузнаването под псевдонима Майк.

За ново проучване на еконормите за чистотата на въздуха в централите на " Марица-изток " упорстват от КНСБ и КТ " Подкрепа " пред екоминистъра Нено Димов, осведомят от Министерство на околната среда и водите. Искането е по отношение на наказателната процедура от Европейска комисия против България поради замърсяване на въздуха със серен диоксид от централите на " Марица-изток " край Гълъбово. Според президента на КНСБ Пламен Димитров в Европейски Съюз са обследвани 400 централи, само че евроексперти не са идвали в никакъв случай да ревизират българските предприятия.

" Доверие " подписа контракт за покупката на троянската " Веко "
" Доверие единен холдинг " подписа финален контракт за придобиване на 100% от капитала на троянската фабрика " Веко ", като договорката предстои на регистриране в Търговския указател, заяви компанията посредством борсата. Стойността на договорката към този момент не се афишира. По-рано този месец Комисията за защита на конкуренцията даде позволение за договорката с претекста, че пазарите на двете компании не се припокриват и по тази причина договорката няма възможност да повреди конкуренцията. " Beĸo " имa две индустриални бази - една за прахове за пране в Троян (сред по-известните марки е " Изи " ) и една за миещи и почистващи препарати в село Дебнево, Троянско. Годишният оборот на компанията е към 7 млн. лева " Доверие единен холдинг " ръководи 20 сдружения в разнообразни градове на страната, както и в Македония.

" Слънчо " завърши план за увеличение на индустриалния потенциал
" Слънчо " завърши план за повишение на индустриалния потенциал по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", оповестява investor.bg. Компанията е купила устройство за премерване на тежестта на пакетчета с прахообразна детска храна на стойност 40 хиляди лева, Х-ray детектор за ревизия на детски храни в стъклени бурканчета и детски сокове в стъклени бутилки на стойност 259.9 хиляди лева Дружеството е купило и други машини в осъществяване на европроекта.

Три от четири български семейства са финансово уязвими
Финансовата накърнимост на семействата в България е сензитивно по-висока по отношение на Европа, демонстрира изследване измежду 1000 души, извършено от MetLife и JA България. Три от четири български семейства са финансово уязвими, до момента в който в Европа този дял е с 33% по-нисък. Другите резултати от изследването са посочили, че 64% от семействата в България не икономисват, 38% не сформират бюджет по никакъв мотив, 76% не могат да покрият неочакван разход от 1500 лева В рамките на 30 дни 81% не могат да покрият неочакван разход. Едва едно от пет семейства, или 21%, биха употребявали персоналните си разполагаеми средства и краткосрочни спестявания, с цел да погасят ексклузивен разход. Само едно от 10 семейства би подходило предприемчиво, като инициира спомагателна работа или пускане на лична активност, с цел да потърси спомагателен източник на приход. Проучването е част от плана " Знания, които трансформират живота " и е извършено с поддръжката на фондация " Метлайф ".

Philips купува производител на устройства за лекуване на сърдечни болести
Технологичната компания Philips купува американския производител на устройства за лекуване на сърдечни болести Spectranetics за 1.7 милиарда $. Сделката идва на фона на напъните на холандската компания да укрепи своя разрастващ се бизнес в областта на опазването на здравето, оповестява Bloomberg. Philips ще предложи по 38.50 $ на акция в брой, което е с 27% над цената, при която Spectranetics приключи търговията във вторник. Освен това Philips ще направи назад изкупуване на акции на стойност 1.5 милиарда евро (1.7 милиарда долара), оповестиха от компанията. Здравеопазването е най-големият бизнес на Philips, а компанията се насочи към придобивания, с цел да го разшири. Фирмата отдели своя бизнес с осветителни тела предходната година като част от фокусирането си върху здравния бранш. Бизнесът на Spectranetics пораства с двуцифрен ритъм и се чака годишните й продажби да са в диапазона сред 293 и 306 млн. $.

Nomura мести европейската си централа във Франкфурт

[Reuters] Японската капиталова банка Nomura реши да реалокира европейската си централа в немския финансов център Франкфурт. За да може да дава всички свои услуги на единния европейски пазар и след Brexit, банката е подала молба за лицензиране на своя дъщерна компания във Франкфурт, оповестиха от финансовата институция. Засега не е ясно какъв брой работни места ще бъдат преместени в немския град. След плануваното излизане на Англия от Европейския съюз основаните в Лондон банки ще имат потребност от лично сдружение с банков лиценз в страна от Европейски Съюз, с цел да може да дават артикули и услуги в оставащите 27 страни членки. Съюзът на задграничните банки чака, че резултатът Brexit може да докара през идващите 2 години до пренасяне на сред 2000 и 5000 работни места във Франкфурт. През предходната седмица и вторият по величина оператор на скъпи бумаги в Япония Daiwa Securities разгласи, че ще подаде лиценз за своя дъщерна компания във Франкфурт.

Германия основава специфичен институт за премерване на нездравословните автоемисии
Германското транспортно министерство разгласи желанията си да сътвори специфичен институт, който да прави проби на автомобилните излъчвания за да възвърне доверието на потребителите след абсурда с Volkswagen, оповестява Reuters. Агенцията напомня, че немската компания призна, че няколко модела излъчват повече въглероден двуокис от разрешеното. Министерството разгласи, че Opel Zafira и Smart For Two, създаван от Daimler, са посочили нездравословни излъчвания над нормата, макар че Smart моделът предстои на спомагателни проби. Министерството подреди инспекции на общо 29 модела вследствие на абсурда с нездравословните излъчвания. Десет от тях към момента следва да бъдат осъществени в идните месеци, до момента в който 17 други към този момент са минали проби. Ведомството разгласи основаването на новия институт, откакто немската организация за инспекция на излъчванията беше подложена на съществени упреци за прекомерно тесни връзки с автомобилната промишленост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР