Четиризвездният хотел „Виго” в Несебър, в който се намират около

...
Четиризвездният хотел „Виго” в Несебър, в който се намират около
Коментари Харесай

Връщат ли се мутренските години и в Несебър? Ето как осъмна пълен с туристи хотел СНИМКИ

Четиризвездният хотел „ Виго” в Несебър, в който се намират към 110 непознати туристи, е осъмнал с блокиран основен вход, написа Flagman.bg. Запушени са и страничните порти на големия хотелски комплекс – със остарели леки коли.

Най-потресаващото е, че на паркирания остарял бял бус е изписано с черен спрей „ Стая №1”. Страничните подстъпи към фоайето са блокирани от леки коли с бургаска регистрация. Гледката е повече от неприятна, защото гостите на хотела се постанова да се промушват сред колите, за излязат на плажа.


Встрани от постройката се виждат охранители. На въпрос какво се случва в пика на сезона наедрял мъж е декларирал, че не може да ни дава отговори и че това не е негова работа. „ Виго” се намира в най-красивата част на Новия град, с панорамна панорама към морето и провлака.


Още с построяването му, преди десетина години, „ Виго” се считаше за една от емблемите на курортния град. Преди 3 години обаче изненадващо големият парцел с общо 10 хиляди кв.м. РЗП бе разгласен за обществена обмен, поради задължения към ОББ.

Хотелът работи и в този момент целогодишно и разполага с съвременен СПА център и басейн. Има 116 първокласни стаи. На калкан с него има и жилищен комплекс със същото име.

Там жилищата са разпродадени на съветски жители, само че заради неприятно мениджиране на общия парцел, към момента има неразпродадени жилища, а разногласията сред управителното тяло и притежателите не стихват.

Собственик на четиризвездното украшение – хотела, е несебърската група „ ВигоГруп” ООД. Поне по документи. Дяловете са разпределени сред Огнян Найденов и Илко Десподов.


Гледката пред „ Виго” припомня за блокадата на 10 дка наоколо до хотел „ Кубан” в Слънчев бряг през юли 2013 година. Тогава напрежението в Слънчев бряг ескалира до степен, в която можеше да се стигне до оставка на вътрешния министър.

Бившите съдружници от разпаднала се формация „ СИК” си оповестиха война поради неподелен сред тях имот от 10 дка, върху който са отдавали дружно магазини, заведения за хранене и други заведения.


Тогава здрави момчета с черни маски трошаха с бухалки общото имущество, къртеха железни заграждения, паркираха остарял и очукан ЗИЛ, цялостен с камъни.

Войната сред двата лагера – на вдовицата на Бай Миле – Евгения Панагонова и съдружника й Памен Петков от Поморие, стихна едвам предходната година, когато се разбра, че са намерили кротичък вид за подялбата на общия имот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР