Четирите работодателски организации – БСК, АИКБ, КРИБ и БТПП се

...
Четирите работодателски организации – БСК, АИКБ, КРИБ и БТПП се
Коментари Харесай

Работодателите се оплакаха на Манолова от „американските централи”

Четирите работодателски организации – БСК, АИКБ, КРИБ и БТПП се оплакаха в писмо до Омбудсмана Мая Манолова против двете американски централи Топлоелектрическа централа „ Марица Изток” 1 и 3.
„ Отговорно твърдим, че те в непрекъснат и непрестанен режим, с поредност, почтена за по-добри каузи ни ограбват всекидневно, ежечасно и ежеминутно, като ни „ измъкват” от джобовете по 14 лв. на мегаватчас употребена електрическа енергия “, се споделя в жалбата.
Бизнесът желае от Манолова да се намеси в разногласието. Индустриалците припомнят, че в резултат на последната корекция в Закона за Омбудсмана от февруари, съгласно която националният бранител към този момент ще има опция за интервенция и в разногласия сред жители и други частни субекти (търговци, цивилен организации и обособени граждани).
Даваме си сметка, че сходни тъжби, изцяло основателно биха могли да насочат още над 6 милиона пълнолетни жители – гласоподаватели и най-много данъкоплатци. Те биха могли да се оплачат освен от „ американските централи”, които им изземват непазарно по 450 млн. лева годишно, само че и от всевъзможни „ ВЕИ-та” и „ високоефективни производства” на електрическа енергия, които неуморно тършуват из джобовете им, тъй че надплатената сметка да премине 1,5 милиарда лева годишно " ", написа още в писмото на организациите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР