Четирите басейнови дирекции проверяват съоръженията и проводимостта на реки и

...
Четирите басейнови дирекции проверяват съоръженията и проводимостта на реки и
Коментари Харесай

Четирите басейнови дирекции проверяват проводимостта на водни обекти и експлоатационното състояние на съоръженията към тях

Четирите басейнови дирекции ревизират оборудванията и проводимостта на реки и водни басейни на територията на страната, които попадат в обсега на отговорностите им, оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

Проверките, в това число на място, се правят от специалисти от дирекциите “Източнобеломорски регион “, „ Дунавски регион ”, “Черноморски регион “ и “Западнобеломорски регион ”.

Активните действия  от страна басейновите дирекции, включително използването на обединен съгласуван метод, са подхванати по предписание на министъра на околната среда и водите и започнаха в средата на месеца.

Целта им е идентифициране на евентуалните места, при които е належащо да се подхващат дейности, с оглед виновните звена да подхващат превантивни ограничения за попречване на съществени последици от значителни превалявания и настъпили спешни обстановки.

След привършване на инспекциите, фокусът ще е ориентиран към последващия надзор, с който да се откри дали способените виновни звена са изпълнили към този момент дадените от Басейновите дирекции наставления.

В рамките на актуалните инспекции е изискана и информация от общините за установени сектори с нарушена проводимост в границите на територията на съответната община. Анализират се и ограниченията, които се подхващат за обезпечаване на проводимост на тези сектори от речните кревати.

При определяне на остарели неизпълнени наставления ще бъдат прилагани административнонаказателни дейности.

В момента се правят инспекции и с междуведомствени комисии на Областните шефове за обезпечаване на проводимостта на речните кревати, преминаващи отвън регулационните граници на обитаемоте места. Издават се наставления за открити проблематични сектори по тях, в териториалния обсег на дирекциите.

Събраната информация ще бъде оценена и ще се подхващат дейности съгласно компетентностите на басейновите дирекции по Закона за водите. Ще бъдат известени институциите, които имат отношение към проблемите, свързани с проводимостта на реките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР