Четиристранната среща на върха с участието на турския президент Реджеп

...
Четиристранната среща на върха с участието на турския президент Реджеп
Коментари Харесай

В момента! Завърши историческият форум в Истанбул! Чуйте какво казват Путин и Ердоган за съдбата на Сирия

Четиристранната среща на върха с присъединяване на турския президент Реджеп Таийп Ердоган, немския канцлер Ангела Меркел, президента на Русия Владимир Путин и президента на Франция Еманюел Макрон за разрешаване на спора в Сирия приключи, откакто продължи близо три часа, предава Блиц. 

Четиристранната намира се организира в основната зала на двореца Вахдетин, имение, принадлежало на последния султан на Османската империя Мехмед VI Вахидедин, което сега се употребява като един от работните офиси на турския президент. Първоначално се предполагаше, че диалозите ще продължат към три часа.

Час и половина след началото им, специфичният дипломат на Организация на обединените нации за Сирия Стефан де Мистура излезе от заседателната зала и изчака завършването на срещата на високо ниво дружно с публицистите. Той назова полемиките на форума доста потребни и градивни.

Президентът на Турция дефинира като плодотворни договарянията с присъединяване на водачите на Русия, Германия и Франция. Ердоган съобщи още, че повода за разрастването на спора в Сирия е била пренебрежителното отношение на интернационалната общественост. „ Ако интернационалната общественост и в бъдеще продължи да пренебрегва сирийския спор, проблемите в тази страна ще се усилват и нещастието за сирийския народ няма да свърши “, съобщи турският водач. По неговите думи, няма военно позволение на спора в Сирия. 

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР