Четиринадесет европейски страни са се споразумели вчера за механизъм за

...
Четиринадесет европейски страни са се споразумели вчера за механизъм за
Коментари Харесай

14 държави от ЕС са приели механизъм за солидарно разпределяне на бежанците

Четиринадесет европейски страни са се споразумели през вчерашния ден за " механизъм за взаимност " за разпределение на мигрантите, избавени в Средиземно море.

Това заяви френският президент Еманюел Макрон след срещата в Елисейския замък.

Срещата се провежда по покана на френския външен и вътрешен министър - Жан-Ив льо Дриан и Кристоф Кастанер.

Принципно е бил признат френско-германският документ.

Макрон не даде детайлности, само че сподели, че новата самодейност ще бъде " бърза " и " автоматизирана ".

Външните и вътрешните министри на Европейски Съюз се събраха във френската столица Париж в понеделник, с цел да обсъдят въпросите на имиграцията и сигурността след първото заседание във Финландия предходната седмица.
 Спасиха над 40 мигранти в Средиземно море
Спасиха над 40 мигранти в Средиземно море

Те са плавали на дървена лодка

България бе представлявана от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, оповестиха от Министерство на външните работи.

Захариева уточни, че краткотрайните ограничения не могат да предложат трайни решения и се застъпи за нуждата от непрекъснат механизъм, който да обгръща както морските, по този начин и сухопътните граници.

Захариева и Маринов се оповестиха срещу приемане на мигранти непосредствено от корабите.

Не е участвал италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини. В писмо до френския си сътрудник Кристоф Кастанер, Салвини предизвести за резултата на решенията, взети само в Париж и Берлин.

Известна е по-твърдата политика на сегашните италиански управляващи към незаконната миграция. Италия е измежду европейските страни, най-тежко наранени от миграционния напън.

Почти 700 смъртни случая са регистрирани в Средиземноморието от началото на тази година, съгласно Международната организация за миграция, съвсем половината от 1425, регистрирани през цялата 2018 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР