Четиринадесет души загинаха при силното земетресение в Еквадор, което бе

...
Четиринадесет души загинаха при силното земетресение в Еквадор, което бе
Коментари Харесай

14 жертви и над 120 ранени при земетресението в Еквадор

Четиринадесет души починаха при мощното земетресение в Еквадор, което бе усетено и в прилежащо Перу. Според салвадорските управляващи трусът е бил с магнитуд 6,5. А съгласно американския Геоложки институт магнитудът е бил 6,8, предадоха международните организации. Според перуанските управляващи магнитудът е бил 6,7.

Трусът е станал в Южен Еквадор, само че бе усетен мощно и в Перу. Епицентърът на труса е бил в Балао в Еквадор, на към 140 километра от пристанището Гуаякил, на дълбочина от 44 километра, показва Франс прес.

Единадесет от жертвите са в еквадорската провинция Ел Оро. Една жертва има в еквадорската провинция Асуай. А в перуанския град Тумбес има също една жертва - 4 годишно дете, умряло откакто върху главата му паднала тухла.

В Еквадор няколко здания са рухнали или са съществено потърпевши. Смята се, че под руините на рухнали къщи в Ел Оро има затрупани хора. В община Мачала е рухнала двуетажна постройка.

Най-малко 126 души са ранените в Еквадор.

В Гуаякил, на към 270 километра югозападно от столицата на Еквадор - Кито, има напукани или рухнали стени на здания. Като защитна мярка са затворени и три транспортни тунела в града. Кадри, публикувани в обществените медии, демонстрират изплашени от труса хора, излезли по улиците на Гуаякил, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР