Четиримата задържани във Велико Търново като посредници в схемата за

...
Четиримата задържани във Велико Търново като посредници в схемата за
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста задържаните за търговия с с фалшиви сертификати във Велико Търново

Четиримата арестувани във Велико Търново като медиатори в схемата за издаване на подправени документи за имунизация против COVID-19 от медицински център в Кюстендил към този момент са освободени от ареста.
На този стадий няма събрани задоволително доказателства за покачване на обвинявания против тях.
Образувано е досъдебно произвеждане против арестуваните за подправените документи във Велико Търново
Няма правно съображение за удължение на ограниченията и за покачване на обвиняване на четиримата, забъркани като медиатори в схемата за издаване и продажба на подправените COVIDсертификати, Районната прокуратура във Велико Търново.
Продължават процесуално следствените дейности по изясняване на незаконната им активност, след което наблюдаващият прокурор във Велико Търново ще вземе решение дали да изпрати делото по подготвеност на Кюстендилката прокуратура, на чиято територия в медицински център има данни, че са издавани подправените документи за имунизация, които са продавани по 500 и повече лв.. Продължава работата и по версията за проведена незаконна група и в случай че в тази тенденция се съберат задоволително доказателства, производството ще бъде изпратено по подготвеност на Специализираната прокуратура.
Срещу четиримата във Велико Търново беше формирано досъдебно произвеждане за сформиране на формален документ с погрешно наличие. Законът планува за такова нарушаване отнемане от независимост до 8 години.
Няма формирано досъдебно произвеждане в Кюстендил, сподели представителят на обвиняването в регионалния град Галина Димитрова.
Полицейската инспекция в болница в Кюстендил продължи през вчерашния ден през целия ден.
Извършват се дейности и търсене на доказателства, които ще бъдат предоставени на проверяващите във Велико Търново, където по случая има четирима арестувани, кюстендилската прокуратура не го следи, добави Димитрова. Главният доктор на болничното заведение в Кюстендил лекар Александър Величков сподели, че полицейската инспекция не е завършила, не го уведомяват за хода на следствието и отхвърли да разяснява.
В петък вечер беше тестван здравен център към болничното заведение в Кюстендил, чийто началник е рентгенелог. Според мненията, с издаването на подправените документи за имунизиране присъединяване има и кръвният център към болничното заведение. Официално не се оповестява дали има задържани
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР