Четиримата саудитци, участвали в убийството на журналиста Джамал Хашоги, са

...
Четиримата саудитци, участвали в убийството на журналиста Джамал Хашоги, са
Коментари Харесай

Замесените в убийството на Джамал Хашоги преминали военна подготовка в САЩ

Четиримата саудитци, взели участие в убийството на журналиста Джамал Хашоги, са минали военно образование в Съединени американски щати, твърди вестник The New York Times

Според източниците на изданието и съгласно документи, с които разполага редакцията, „ четиримата саудитци, взели участие в убийството на журналиста от The Washington Post през 2018 година Джамал Хашоги, са получили бойна подготовка в Съединени американски щати година по-рано, според изискванията на контракт, утвърден от Държавния департамент “.

Изданието показва, че образованието се е провеждало по времето, когато „ тайното звено, отговорно за убийството на Хашоги, започва масирана акция, включваща похищение, задържане и изтезания на саудитци по заповед на престолонаследника Мохамад бин Салман Ал Сауд “ за „ угнетяване на несъгласието “.

Обучението е имало „ защитителен темперамент “, включващо „ безвредна пукотевица “ и „ отговор на офанзива “. Според източника саудитците също са били подготвени на техники за наблюдаване и непосредствен пердах. Обучението трябваше да им разреши да „ по-добре пазят саудитските водачи “. Базирана в Арканзас Tier 1 Group е отговаряла за подготовката.

Както показва вестникът, „ няма доказателства американските чиновници, одобрили образованието, или водачите на Tier 1 Group да са знаели за присъединяване на тези саудитци в репресиите “ в кралството. Лицензът за започване на това образование е публикуван по време на администрацията на 44-ия президент на Съединени американски щати Барак Обама. Подготовката е траяла най-малко през първата година от администрацията на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Говорител на Tier 1 Group съобщи, че образованието на саудитците „ не касае последващите им зверства “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР