Четиримата гранични полицаи, обвинени в престъпление от турските власти, ще

...
Четиримата гранични полицаи, обвинени в престъпление от турските власти, ще
Коментари Харесай

Разпитват в Бургас четиримата граничари, разследвани в Турция за смъртта на бракониер

Четиримата гранични служители на реда, упрекнати в закононарушение от турските управляващи, ще бъдат разпитвани пред съда в Бургас, заяви Българска телеграфна агенция.

Районният съд в Бургас ще призове четиримата гранични служители на реда и ще ги запознае с обвиняването на турските правосъдни управляващи за осъществяване на закононарушение. Това оповестиха от пресцентъра на нашия съд. Заседанието е идната седмица във вторник /16 октомври/. Районният съд в Бургас би трябвало да извърши правосъдна поръчка на I-ви Тежък углавен съд - град Къркларели, Турция.

Нашите гранични служители на реда Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков са привлечени като обвинени от турските правосъдни управляващи. Те са подведени под отговорност за съучастничество в закононарушение за причиняване на гибел заради немарливост, причиняване на леко пострадване и увреждане на имущество, съгласно настоящото законодателство в Република Турция.

В молбата на непознатия съд е включен и разпит на четиримата по изложените в поръчката условия.

На 16 юли тази година Районен съд - Бургас организира първо съвещание по осъществяването на правосъдната поръчка. Делото бе отсрочено на съображение член 6 от Европейската спогодба за правата на индивида, с цел да се срещнат обвинените лица с обвиняването и имат опция да изградят защитни тези.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР