Четиримата български участници в турнира по тенис на маса Seamaster

...
Четиримата български участници в турнира по тенис на маса Seamaster
Коментари Харесай

Българите в Панагюрище отпаднаха при 21-годишните

Четиримата български участници в шампионата по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище при младежите до 21 години отпаднаха през днешния ден. Европейската шампионка на двойки Мария Йовкова завоюва първия гейм против Наталия Байор от Полша, само че в последна сметка отстъпи с 1-3 (3, -7, -8, -6) в равностойния дуел.

" Започнах добре мача, само че съперничката ми, която не е инцидентна тенисистка, напипа слабите ми места и се възползва от тях. Ключов миг беше при 8:8 точки в третия гейм, когато не съумях да направя нещата, както би трябвало, с цел да го печеля. В последната част спасих четири следващи мачбола на полякинята, само че бях позволила тя да поведе с доста и за повече нямах късмет. Турнирът е на доста високо равнище и като участници, и като организация. Надявам се да се показва добре при дамите, където считам че имам положителни шансове на двойки дружно със Сибел Алтънкая ", разяснява 19-годишната Йовкова.

Калина Христова изигра отличен мач против втората сложена Мию Нагасаки от Япония, само че в последна сметка загуби с 0-3 (-8, -10, -7). Ивет Илиева отстъпи на Мария Тайлакова от Русия също с 0-3 гейма (0, -4, -3).
 Националният тим по тенис на маса преди Европейското в Люксембург @@@

При младежите националът Стефан Тодоров откри програмата на четвъртото издание на шампионата в зала " Арена Асарел ". В първите два гейма 18-годишният пловдивчанин не съумя да се отърси от напрежението, само че в третия беше покрай триумфа. В последна сметка Тодоров отпадна след 0-3 (-4, -5, -9) против датския левичар Андерс Линд.

" Подкрепата на публиката ми оказа помощ да заиграя добре в края против този неуместен за мен противник. В третия гейм започнах да дешифрирам сервисите му и по този начин изравних играта. Може би ми липсваше малко шанс в последните две точки в мача. Турнирът в Панагюрище е на извънредно равнище, бих го нарекъл малко международно. Амбициран съм да се показва по-добре при мъжете ", съобщи Стефан Тодоров.

Програмата продължава с дуелите от предварителните групи при мъжете и дамите, където ще има български представители.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР