Четирима прокурори по случая срещу Роджър Стоун подадоха оставка като

...
Четирима прокурори по случая срещу Роджър Стоун подадоха оставка като
Коментари Харесай

Случаят около присъдата на Роджър Стоун се заплете след оставка на четирима прокурори

Четирима прокурори по случая против Роджър Стоун подадоха оставка като митинг , откакто рекомендацията им за присъда беше отхвърлена от правосъдното министерство на президента Доналд Тръмп , написа " Гардиън ".

Аарън Зелински, Джонатан Кравис, Адам Джед и Майкъл Марандо напуснаха случая, до момента в който демократите настояха да се организира без значение следствие поради рисково политизиране и опорочаване на Министерството на правораздаването.
 Федералните прокурори желаят от 7 до 9 години затвор за Роджър Стоун
Федералните прокурори желаят от 7 до 9 години затвор за Роджър Стоун

По делото за съветската афера…

Разрастващата се рецесия повдига нови въпроси към ролята на основния прокурор Уилям Бар , който е подложен на критика, че е привързан и правилен на Тръмп.

67-годишният Стоун беше приет за отговорен предишния ноември по седем обвинявания, в това число възпрепятстване на правораздаването, лъжесвидетелстване пред Конгреса и напън на очевидци. Той е шестият някогашен консултант на Тръмп, който е наказан по случаи, свързани с следствието на Робърт Мълър за интервенция на Русия на президентските избори през 2016 година
 Роджър Стоун пледира почтен
Роджър Стоун пледира почтен

Срещу Стоун са повдигнати седем обвинявания

В понеделник прокурорите желаеха Стоун да лежи в пандиза сред 7 и 9 година Според държавното обвиняване дейностите му демонстрират " пренебрежение към този съд и върховенството на закона ".

Но малко преди 02,00 часа във вторник Тръмп изрази недоволството си в " Туитър ".

Истинските нарушители са от другата страна, нищо не им се случи на тях. Не може да се позволява такава правосъдна неточност, написа той в обществената мрежа, само че не показа доказателства.
 Обвиненията против Роджър Стоун не са свързани с Тръмп, безапелационен Белият дом
Обвиненията против Роджър Стоун не са свързани с Тръмп, безапелационен Белият дом

Това няма нищо общо с президента

С необикновен ход във вторник в съда бяха импортирани промени в рекомендацията за присъдата на Стоун , като се отхвърлят причините на прокурорите и се отбелязва, че присъда от 7-9 година е прекомерно тежка.

Четиримата прокурори по случая ненадейно подадоха оставка.

Правосъдното министерство се допуска, че би трябвало да работи без значение от Белия дом при следствие, само че Бар се потвърди като гневен бранител на Тръмп.

Американският водач не е разговарял с правосъдното министерство по случая, само че Тръмп твърди, че има " безспорното право " да го направи.

Финалното решение за ориста на Стоун е на окръжния арбитър Ейми Бърман Джаксън . Миналия юли тя забрани на Стоун да употребява обществени мрежи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР