Четирима от обвинените за участие в престъпната група за измами

...
Четирима от обвинените за участие в престъпната група за измами
Коментари Харесай

Четирима от обвинените в измами и пререгистрация на крадени коли остават в ареста

Четирима от упрекнатите за присъединяване в незаконната група за измами и пререгистрация на крадени коли, остават в ареста. Това реши след близо 4-часово съвещание бургаският областен съд. Други двама остават с мярка за неотклонение - подписка.

Според проверяващите посоченият за водач на проведената незаконна група Стоян Атанасов и неговите съучастници са пререгистрирали с подправени документи 39 първокласни автомобила на обща стойност близо 4 млн. лв..

Престъпната група е работила от есента на 2020 година Голяма част от колите към този момент са продадени основно в страни от Близкия Изток.

Според отбраната на обвинените няма задоволително данни да се приказва за проведена незаконна група, защото не е конкретизирано кой съответно какво закононарушение е направил.

Междувременно продължава инспекцията в бранш „ Пътна полиция " в Бургас, която би трябвало да откри дали в схемата са забъркани и настоящи чиновници на КАТ. Това е първото дело в България с ограничения за Организирана незаконна група след закриването на профилираните съдилища.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР