Четирима министри и високопоставени служители от Хартум бяха арестувани в

...
Четирима министри и високопоставени служители от Хартум бяха арестувани в
Коментари Харесай

Арести на министри в Судан заради военен преврат

Четирима министри и високопоставени чиновници от Хартум бяха задържани в Судан. За това осведоми телевизионният канал Al Hadath, предава БГНЕС. Армията блокира всички подстъпи към столицата, както и мостове.

Отбелязва се, че измежду арестуваните са министрите на известията, информацията, финансите и промишлеността. Задържани бяха и губернаторът на Хартум и един от представителите на ръководещия Суверен съвет в страната. Арестите не престават.

Суданският министър председател Абдула Хамдук беше подложен под домакински арест от армията. Преди време къщата на премиера беше обградена от военни. Поддръжниците на главното опозиционно придвижване „ Сили за независимост и смяна “ към този момент приканиха хората да излязат на улиците и да се опълчват на „ опитите на военните да узурпират властта “.

Според Al Arabiya, в столицата на Судан мобилните връзки и интернет са изцяло прекратени.

Профсъюзът на медицинските служащи в Судан разгласи всеобща стачка в страната, излиза наяве от Facebook страницата на обединяването. „ Обявяваме цялостна подготвеност да защитим гражданската власт и преходния интервал към народна власт. Обявяваме всеобща политическа стачка във всички лечебни заведения на Судан, като се изключи незабавните случаи, както и напускането на медицинския личен състав от всички военни лечебни заведения ”, излиза наяве от изказването.

Медиците приканват всички професионални обединявания и комитети за опозиция „ да излязат на улицата, да разгласят всеобща политическа стачка и да разгласят гражданско непокорство ”, като дефинираха последните събития в страната като „ боен прелом ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР