Четирима лекари от родилното отделение на болницата във Видин подадоха

...
Четирима лекари от родилното отделение на болницата във Видин подадоха
Коментари Харесай

Видинската болница на път да остане без АГ отделение

Четирима лекари от родилното поделение на болничното заведение във Видин подадоха предупреждения за овакантяване поради умряло детенце в края на предходната година. По случая Окръжната прокуратура в града още тогава разпореди инспекция. Днес в лечебното заведение чакат и представители и на Изпълнителна организация „ Медицински одит ". Ако четиримата лекари изоставен, има заплаха от закриване на отделението, защото експертите не доближават. Близките на умрялото детенце пък към момента са в незнание за аргументите за гибелта му.

Причините за подадените предупреждения, измежду които и това на завеждащ отделението, са морални, заяви прокуристът на болничното заведение във Видин.
Ивета Найденова, пълномощник на МБАЛ „ Св. Петка " -Видин: Предизвестията са подадени по персонални техни претекстове, които от лекар Любенов разбрах, че са морални и са свързани с нещастния случай преди Нова година с умрялото бебе.
Доказана виновност за гибелта на детенцето до в този момент няма.
Ивета Найденова, пълномощник на МБАЛ „ Св. Петка " -Видин: По този случай вървят инспекции. Одит ще стартира и правосъдно произвеждане. То ще реши кой е, има ли отговорен въобще по случая, само че те считат за тяхно обвързване и право да постъпят по този метод.
Близките на детенцето, което е родено живо и крепко, само че почива часове по-късно, не престават да укоряват лекарите.
Цвете Тодорова, майка на умрялото детенце: Хора, които споделят, че нямат виновност, за какво тогава напущат? Това е цялостна подигравка да споделят, че са афектирани от държанието на хората по какъв начин си правят те работата.
Родителите не престават да търсят истината.
Цвете Тодорова, майка на умрялото детенце: Просто желая веднъж вечно да схвана моето детенце по какъв начин умря. Какво е станало, тъй като аз детето си дори не го и прегърнах. Не го и целунах. Искам просто хората, които имат виновност, просто да си я поемат.
Според прокуриста на болничното заведение във Видин до овакантяване на лекари от отделението не трябва да се стига.
Ивета Найденова, пълномощник на МБАЛ „ Св. Петка " -Видин: Предполагам, че лекари ще има, тъй като ние сме регионален град и не може да се допусне да се закрие отделението по акушерство и гинекология.
Преди седмица поради напуснали лекари, до назначението на други експерти, за дни спря приемът на пациенти в неврологията. Проблемите в болничното заведение са причина Общинският съвет да заседава изключително през днешния ден. Въпреки, че общината е единствено акционер, ще се разисква основаване на специфичен фонд в поддръжка на лечебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР