Четирима души са задържани за купуване на гласове от началото

...
Четирима души са задържани за купуване на гласове от началото
Коментари Харесай

Задържаха четирама за купуване на гласове в Бургас

Четирима души са арестувани за пазаруване на гласове от началото на профилираната полицейска интервенция по противопоставяне на купения избор, стандартната престъпност и миграционния напън, протичаща на територията на ОДМВР Бургас. Към 14.00 ч. са тествани 606 МПС и 819 лица. Задържани по Закона за Министерство на вътрешните работи са 28 лица.

Проверки са осъществени на територията на общо четири общини - Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе.

Един от арестуваните за пазаруване на гласове е от кв. " Долно Езерово ". Иззет е бележник с имена и персонални данни.

" Колегите на място са намерили бележници, в които има персонални данни на лица за предоставяне на заеми и на артикули на вересия. Проверява се съпричастността на лицето към този вид закононарушение и всичко, обвързвано с това ", посочи комисар Димитров.

Други двама са арестувани в Районно ръководство - Поморие. При инспекциите в села от Община Сунгурларе е открито едно лице, правило лихварска активност. Установява се съпричастността на лицето към опрощаване на вземанията в подмяна на гласоподаване за избрана политическа мощ.

Към момента се ревизират общо 15 сигнала за пазаруване на гласове . Освен в частни адреси, полицейските чиновници реализират инспекции и в търговски обекти, предоставящи артикули на " версия ", заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави незаконна активност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР