Четирикратният световен шампион и финалист от последните три издания на

...
Четирикратният световен шампион и финалист от последните три издания на
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Равенство между максималният Хигинс и Мафлин


Четирикратният международен първенец и финалист от последните три издания на шампионата на планетата по снукър Джон Хигинс завоюва втората осминафинална сесия против Курт Мафлин с 5:3 и двамата ще приключат разногласието между тях от 21 часа при резултат 8:8.

 " Крусибъл " зове: Джон Хигинс направи най-много на Световното по снукър! (видео)

Най-важното от втория сегмент в конфликта им бе оптималният брейк, осъществен от Вълшебника от Уишоу в 12-ия фрейм. Хигинс заслужи 55 хиляди паунда от наградния фонд, стига никой различен да не направи 147.Последният най-много в шефилдския “театър на мечтите” бе дело на Стивън Хендри през 2012 година. Това е десети оптимален брейк в кариерата на Хигинс, като за последно той го направи през 2018-а в Откритото състезание на Шотландия. Това е 157-мият спортен най-много в историята на играта и 11-и в “Крусибъл”.

 Вижте оптималните брейкове в историята на " Крусибъл " (видео)

Стандартът сред Хигинс и Мафлин бе извънредно висок и това дава още повече очаквания на феновете, че заключителната сесия ще бъде зрелищна. Великият шотландец продължи наклонността от последните три години да придвижва най-хубавия си снукър точно на Световното състезание, като разчистването му на стойност 63 в 16-ия фрейм бе в действителност магическо и камерите улавяха по какъв начин даже Мафлин поклаща невярващо глава.

Хигинс направи поредици от 47 и 44, с цел да понижи изоставането си на 4:5 при започване на следобяда. Мафлин обаче отговори уместно с брейк от 97 за 4:7, след което пристигна историческият 11-и най-много в “Крусибъл”.

Sometimes work is fun #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/IJi58L57A6
— World Snooker Tour (@WeAreWST) August 6, 2020
Норвежецът продължи да поддържа оптимална форма край зеленото сукно и усили още веднъж задатъка си след серия от 81, само че това бе и последният извоюван от него фрейм. Брейкове от 71 и въпросният 63 разрешиха на Хигинс да изравни резултата преди решителната част.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР