Четирикратният световен шампион Ален Прост похвали Щофел Вандоорн за неговата

...
Четирикратният световен шампион Ален Прост похвали Щофел Вандоорн за неговата
Коментари Харесай

Прост: Вандоорн е на нивото на Алонсо, дори по-добър


Четирикратният международен първенец Ален Прост похвали Щофел Вандоорн за неговата новобранска акция. Да се състезаваш в един тим с Фернандо Алонсо по никакъв начин не е елементарно, само че съгласно Прост младия белгиец освен е бил на същото равнище, само че даже го е превъзхождал в избрани случаи.

Французинът, който е специфичен консултант на тима на Рено във Формула 1, означи като огромен плюс способността на Щофел да превъзмогне трагичната форма на Макларън. През 2018 двата отбора ще обединят сили като част от договорката за доставка на мотори. Очакванията са това да постави завършек на мрачните последни години от съдействието с Хонда.

"Всички следиха Вандоорн, тъй като преди да пристигна във Ф1, той беше един от най-впечатляващите млади гении за в бъдеще " означи Прост. "Той стартира в Макларън с проблеми с надеждността, а колата му в никакъв случай не беше със същата екипировка като тази на Алонсо. Но си мисля, че в този момент той е на същото равнище или даже по-добър от него. Развива се съвършено в вярната посока. "

Ален Прост съобщи, че идващият сезон ще бъде същинската инспекция за Щофел. Той ще би трябвало да се потвърди когато седне зад кормилото на същински конкурентна кола. Ако успее да отвърне на Алонсо, тогава ще има огромни благоприятни условия за своето бъдеще в Макларън.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР