Четиридневно предупреждение за екстремни горещини влезе в сила в части

...
Четиридневно предупреждение за екстремни горещини влезе в сила в части
Коментари Харесай

Ново предупреждение за екстремни горещини във Великобритания

Четиридневно предизвестие за " рискови горещини " влезе в действие в елементи от Англия и Уелс в четвъртък , оповестява организация Ройтерс. Очаква се температурите да надвишат 35 по Целзий. Новата гореща вълна може да окаже напън върху водоснабдяването и транспортните услуги.

Метеорологичната работа заяви, че предупредителния код кехлибар, вторият най-сериозен след аления, ще продължи до края на неделя и предизвести, че хората, уязвими на рискови горещини, могат да се сблъскат с неподходящи последствия за здравето.

Очаква се температурите да доближат връх от 35C в петък и може да доближат 36C на някои места в събота.

Голяма част от Англия и Уелс, плюс източните елементи на Северна Ирландия и Шотландия се чака да бъдат " слънчеви и горещи или доста горещи " в четвъртък, сподели уебсайтът на метеорологичната работа.

Предупреждението следва най-сухия юли за Англия от 1935 година насам , когато температурите се повишиха над 40C за първи път, насочвайки още веднъж вниманието към въздействието на климатичните промени.

Други европейски народи също се сблъскаха с изпепеляваща гореща вълна през последните седмици с температури, които постоянно надвишаваха 40 градуса.
 Англия прикани водоснабдителните компании да пестят водните ресурси
Англия прикани водоснабдителните компании да пестят водните ресурси

Страната е изправена пред най-сухото лято от 50 години

По време на горещата вълна през юли Англия, която по-малко е привикнала с такива високи температури, се сблъска с спирания на електрозахранването, повреди на летищни писти и железопътни линии и десетки пожари в Лондон, където пожарната бригада беше изправена пред най-натоварената седмица от Втората международна война.

Британският министър на околната среда Джордж Юстис в сряда прикани водоснабдителните компании да вземат защитни ограничения за отбрана на водоснабдяването и за справяне с последствията от продължителното изсъхнало време.

Няколко водоснабдителни компании към този момент постановиха ограничавания върху потреблението на вода, а супермаркетите ограничиха продажбите на барбекюта за еднократна приложимост, които пожарникарите предизвестяват, че могат да възпламенят суха трева.
 Англия отбелязва най-горещия ден в историята си Обновена
Англия отбелязва най-горещия ден в историята си

Пожари горят към Лондон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР